tadija_kacarKačar: imamo boksere za međunarodna takmičenja

 

Jedan od naših najuspešnijih boksera, olimpijski vicešampion uz Montreala 1976. Tadija Kačar, smatra da Srbija ima borce za međunarodna takmičenja i da je pojedinačno prvenstvo države, održano od 16. do 18. aprila u Loznici, najavilo dolazak niza mladih talenata.

Kačar, koji je bio na čelu žirija za vrednovanje A kvaliteta pojedinaca i klubova na trodnevnom takmičenju za seniore, mlade i školarce, ocenio je u izjavi Tanjugu da su „ekonomske prilike imale odraza i na broj učesnika prvenstva“.

Povezana vest:  56. MEČ ŠAMPIONA, Đetići u borbi za Zlatnu rukavicu, učestvuju sve eks Republike

-‘Bilo je manje boksera nego što je moglo da nastupi, ali najbolji koje imamo su došli u Loznicu i pokazalo se da u jednoj kategoriji (do 60 kilograma) imamo dva sjajna predstavnika – Branimira Stankovića i Ljubomira Marjanovića koji su se u polufinalu borili fantastično – rekao je Kačar.

Prema njegovoj oceni, u finalnoj borbi se videla superiornost Stankovića koji je pokazao da srpski boks može da računa na njega u budućnosti.

Povezana vest:  Bokserski savez Srbije se oglasio povodom eventualnog nastupa Muamera Hukića na OI u Riju

-Imamo i novog prvaka u superteškoj kategoriji Gorana Despotovića i mislim da će i on ubuduće moći nešto da uradi na reprezentativnom nivou. Pokazalo se i da među mladima ima nekoliko izuzetno talentovanih boksera koji, ukoliko budu dobro radili i imali optimalne uslove, imaju budućnost – zaključio je Kačar.

Na prvenstvu Srbije nastupila su 52 seniora iz 24 kluba, 35 boksera iz 23 kluba u kategoriji mladih i 17 školaraca iz 13 klubova.

Povezana vest:  56. MEČ ŠAMPIONA, Zlatna rukavica u ciframa