milicic ringMiličić zbog povrede predao debitantski meč u ringu
 
Bivši NBA košarkaš Darko Miličić porazom je debitovao u konkurenciji kik boksera pošto je večeras u Novom Sadu zbog povrede morao da preda meč protiv Radovana Radojčina iz Sente.
Do prekida meča došlo je u drugoj rundi, kada je Miličiću stradala potkolenica leve noge i nije mogao da nastavi borbu.
Nekadašnji centar Hemofarma i državne reprezentacije, kasnije igrač Detroita, Orlanda, Memfisa, Njujorka i Minesote, želeo je i dalje da se bori, ali zbog velike posekotine lekari to nisu dozvolili i pobeda je dodeljena Radojčinu.
Miličić je bio drugi pik na NBA draftu 2003. godine.
-Za prvi put nije loše, svaka čast Radojčinu, biće dana, biće drugih borbi. Umorio sam se kao da sam bio u kafani, fizicki bih mogao da nastavim, ali sudije i lekari to nisu savetovali. Sad je bilo ovako, sledeći put biće bolje – rekao je u ringu Miličić, koji je samim učešćem uveličao kik boks spektakl u novosadskom Spensu.
Prethodno je srpski borac Miljan Vidović osvojio pojas evropskog prvaka Wako Pro u disciplini K1 do 81,4 kilograma savladavši Mađara Lasla Saba.
U poslednjoj borbi večeri srpski kik bokser Nenad Pagonis pobedio je Hrvata Agrona Pretenija i osvojio titulu svetskog šampiona u disciplini lou-kik do 88,6 kilograma.
 
PHOTO: ATAIMAGES
Povezana vest:  POČEO „SERBIA OPEN 2014“, Odlične borbe u Šumicama