sp_kik_peti_danSP ZA KADETE I JUNIORE, BEOGRAD 2010, 5. DAN

Sedam zlatnih odličja srpskim orlovima

 

sp_kik_peti_dan_1Takmičenje na Svetskom prvenstvu az kadete i juniore selekcija Srbije je završila sa 22 medalje: sedam zlata, šest srebra i devet bronzi.

Prve dva najsjajnija odličja Srbiji su donele dame. Mirela Barudžić, takmičarka Novog Pazara sjajno je radila protiv Ruskinje Anastasije Burakove i zabeležeila pobedu prekidom u 3. rundi.

I mlada članica Palminih tigrova Milica Dinčić je bila odlična. U duelu protiv Portugalke Arijane Santoš sjajno je radiola i zabeležila trijumf jednoglasnom odlukom sudija 3:0.

Aleksandar Konovalov (54kg) još jednom je demonstrirao raskošan talenat i potvrdio da je borac koji nastavlja tradiciju odličnih kikboksera iz Jagodine. Protiv Oleksandra Tena iz Ukrajine radio je lako i efektno i zabeležio trijumf 3:0.

Nemanja Glišić (63,5kg) je u pravom malom ratu pre svega velikim srcem, a potom i ogromnom hrabrošću pobedio Rusa Ruslana Seksenbajeva. Od starta je išao jako. Odličan Rus je uzvraćao, pa su se borci smenjivali u vođstvu. U 3. rundi uprkos posekotini ispod levog oka, Glišić je hrabro krenuo na sve ili ništa što mu se na kraju i isplatilo. Slavio je 2:1.

Povezana vest:  PRIPREME JUNIORA I KADETA ZA SP U BEOGRADU, Srpski Orlovi spremni za takmičenje

Miljan Vidović (75kg) je, takođe, bio sjajan. U borbi za zlato protivnik mu je bio Rus Vladimir Širajev. Uz sjajnu podršku sa tribin nizao je kombinacije ručnih i nožnih udaraca koje su donele presudnu prednost na sudijskim listama za pobedu  3:0.

U „srpskom“ finalu teškaša viđen je pravi rat. Đorđe Mladenović i Saša Polugić se nisu štedeli. Sevali su udarci na sve strane, a uspešniji je na kraju bio Mladenović koji je slavio rezultatom 2:1.

sp_kik_peti_dan_2Tačku na odlična izdanja srpskih boraca stavio je Darko Milošević. U finalu je „rašrafio“ Rusa Igora Darmeškina. Kombinujući ručne udarce sa efektnim kolenima, filovanim bekfistom, Milošević je deklasirao Rusa i na sjajan način se okitio zlatnom medaljom.

Povezana vest:  SP DABLIN 2011, Mihajlović protiv Slovaka

Sjajan meč odradio je i Nikola Obradović (71kg) protiv Rusa Šamila Gasanbekova. Posle izjednačenog starta Obradović je preuzeo kontrolu i većim delom meča imao prednost. Na žalost, neiskustvo ga je u samom finišu koštalo pobede. U poslednjih 15 sekundi Rus je uspeo da preokrene rezultat i slavi 2:1.

Uz Nikolu Obradovića poraze su pretrpeli i Nina Stojanović, Ajla Lukač, Mirjana Vujić, Petar Urošević i Saša Polugić koji su se na taj način okitili srebrnim odličjima.

 

REZULTATI

LOU KIK, juniorke do 48kg: Milica Dinčić – Arijana Santoš (Portugalija) 3:0.  Do 52kg: Nina Stojanović – Ana Poskebjuševa (Rusija) 0:3 (TKO 1. runda). Do 56kg: Ajla Lukač – Marija Bodac (Hrvatska) 0:3. Do 60kg: Mirjana Vujić – Valentina Kazakova (Rusija) 0:3 (AP 1. runda).

Juniori, 54kg: Aleksandar Konovalov – Oleksandr Ten (Ukrajina) 3:0. Do 63,5kg: Nemanja Glišić – Ruslan Seksenbajev (Kazahstan) 2:1. Do 71kg: Nikola Obradović – Šamil Gasanbekov (Rusija)1:2. Do 75kg: Miljan Vidović – Vladimir Širajev (Rusija) 3:0. Do 81kg: Petar Urošević – Bekan Mimolatov (Rusija) 0:3 (KO 1. runda).  +91kg: Saša Polugić – Đorđe Mladenović 1:2.

Povezana vest:  PRVENSTVO SRBIJE K-1 STIL “B” KLASE, Niš domaćin

FUL KONTAKT, juniorke do 48kg: Mirela Barudžić – Anastasija Burakova (Rusija) 3:0 (AP 3. runda).

K-1 STIL do 86kg: Darko Milošević – Igor Darmeškin (Rusija) 3:0.

 

Medalje Srbije

 

ZLATA: Mirela Barudžić, Milica Dinčić, Aleksandar Konovalov, Nemanja Glišić, Miljan Vidović, Đorđe Mladenović i Darko Milošević.

SREBRA: Nina Stojanović, Ajla Lukač, Mirjana Vujić, Nikola Obradović, Petar Urošević i Saša Polugić.

BRONZE: Sara Šaša, Ivana Marković, Sedad Bukvić, Saša Stošić, Srđan Popović, Vukašin Obradović, Obrad Cvijanović, Dragana Ilić i Andrijana Stojanović.

PHOTO: ataimages.rs