KZN_KALEMEGDAN_SERBIA_OPENKik boks

ZEMUNSKI „PINKI“ DOMAĆIN MEĐUNARODNOG TURNIRA „SERBIA OPEN“

Evropa u Beogradu

 

Prvo izdanje međunarodnog turnira „Serbia open“, koje pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, organizuje Kik boks savez Srbije, održava se u subotu i nedelju u zemunskom „Pinkiju“. Oko 60 takmičara iz osam zemalja demonstriraće znanje u disciplini K-1.

U subotu od 15 časova održaće se eliminacije, za nedelju pre podne planirana su polufinala (10), dok će se finala raditi od 19,30. Muškarci će se takmičiti u devet kategorija: (60, 63,5, 67, 71, 75, 81, 86, 91 i +91kg), dok će se dame nadmetati u tri težinske kategorije: 60, 65 i 70kg.

Borislav Pelević, predsednik Kik boks saveza Srbije, je najavio:

– Prvobitno je bilo planirano da se turnir održi krajem prošle godine, ali smo zbog pandemije gripa morali sve da odložimo. Želja svih nas je da ovo postane tradicija i da „Serbia open“ preraste u najjači turnir u ovom delu Evrope. Na turniru će učestvovati oko 60 boraca iz osam zemalja. Uz naše tu će biti takmičari Italije, Bugarske, Makedonije, Hrvatske, Mađarske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Turnir će pratiti i prvi čovek WAKO federacije Enio Falsoni. Na „Serbia openu“ će učestvovati oko 20 srpskih boraca koje će predvoditi Nenad Pagonis, Aleksandar Gogić, Sreten Miletić, Mladen Božić. Kao novi adut „Vojvodine Veletabak“ iz Novog Sada u kategoriji do 75kg debitovaće proslavljeni bokser, nekadašnji reprezentativac Geard Ajetović. Očekujem kvalitetne borbe, kao i da takmičari iz Srbije još jednom, ovoga puta na domaćem terenu, pokažu da spadaju u sam svetski vrh kada je kik boks u pitanju, disciplina K-1 – istakao je Borislav Pelević.

Povezana vest:  WAKO PRO GRAN PRI, Miloš Anić: Spreman sam za pobedu!

BORISLAV_PELEVICUz konstataciju da je jedno od najjačih imena boraca iz inostranstva Igor Jurković, takmičar iz Hrvatske, Dejan Milosavljević, predsednik Kik boks saveza Beograda, je dodao:

– Godinama je tradicionalni završetak sezone bio „Memorijal Zoran Šijan“ koji je organizovan u znak sećanja na jednog od najboljih srpskih takmičara. Poslednje dve godine iz finansijskih razloga turnir nije organizovan. Sada smo u dogovoru sa Kik boks savezom Srbije odlučili da se najboljem borcu „Serbia opena“ dodeli prelazna statua „Zoran Šijan“ čime ćemo se setiti velikog šampiona.

Povezana vest:  Borislav Pelević novi predsednik WAKO Evrope

Trener nacionalnog tima Neven Dondur je istakao da je „Srbija open“ odličan početak sezone jer je to prilika da se vidi trenutna forma kako naših, tako i boraca iz inostranstva:

– U „Pinkiju“ će publika imati prilike da vidi neke od najboljih srpskih boraca, kao i takmičare iz inostranstva. Biće to dobra uvertira za sezonu u kojoj želimo da ponovimo uspehe iz prethodnih godina. Pozivamo sve ljubitelje K-1 da dođu u „Pinki“ i prate mečeve jer ih očekuju kvalitetni takmičari i odlične borbe.

U eliminacionim borbama „Srbija opena” radiće se po amaterskim pravilima WAKO federacije. Takmičari će imati kompletnu zaštitnu opremu. Finala će biti rađena po WAKO Pro pravilima, što znači da će borci od zaštitne opreme imati samo rukavice i gumu za zube. Organizatori turnira su predvideli novčane nagrade za pobednike po kategorijama, a biće proglašen i najbolji borac kome će biti dodeljeni posebno priznanje i pehar. Ulaz oba dana „Serbia opena“ je slobodan.

Povezana vest:  Ivan Strugar brani krunu

 

Velizar Đerić neće u ambasadore jer želi da bude uz sportiste

Mesecima se po sportskim i političkim kuloarima pričalo da je samo „pitanje dana“ kada će Velizar Đerić postati ambasador Srbije na Kubi. Dileme da li će se i kada to dogoditi razrešene su juče.

– Velizar Đerić se zahvalio na ponudi ambasadorskog mesta na Kubi. Odlučio je da ipak ostane u sportu – rekao je juče Borislav Pelević.

Uz konstataciju da su svi sportisti najbolji ambasadori naše zemlje Velizar Đerić je dodao:

Sport je uvek bio i biće moj život, a za diplomatiju će biti vremena.