serbian_open_polufinale_jurkovicPOLUFINALA MEĐUNARODNOG TURNIRA „SERBIA OPEN“

 

Hrvat Jurković junak polufinala

 

Međunarodni turnir „Serbia open“, koji organizuje Kik boks savez Srbije pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, nastavljen je danas pre podne mečevima polufinala. Od 11 časova počeli su polufinalni dueli, a u zemunskom „Pinkiju“ je na programu bilo 10 mečeva.

Gledati Igora Jurkovića u disciplini K-1 u kategoriji preko 91kg može se okarakterisati i kao privilegija. Ono što je mladi Porečanin pokazao u dva meča u „Pinkiju“ (juče i danas) je vrhunsko znanje kada je ova disciplina u pitanju, ali i inteligencija jer je svaki udarac bio dobro proračunat i na svom mestu. U duelu protiv Srđana Seleša još jednom je pokazapo da dvogodišnja pauza nije ostavila traga. Iako je član Vojvodine Veletabak pokušavao da mu parira, Jurković je bio dominantan. Odluka sudija e bila jednoglasna 3:0.

Povezana vest:  PRVENSTVO SRBIJE „A“ KLASA – FUL KONTAKT, Nišlije na vrhu

Drugo polufinale superteške kategorije između Mladena Božića i Ivana Bijelića je bilo efektno. Već sredinom prve runde, Božić je plasirao zadnji lou kik koji je onesposobio Bijelića i primorao ga na predaju. Večerašnje finale između Jurkovića i Božića biće za sve ukuse.

Odličan meč odradili su uzdanica Surčina Aleksandar Topić i Bugarin Vladimir Vylev. Od prvog trenutka bio je to pravi rat. Borci se nisu štedeli, sevali su lou kikovi. Povezani sa ručnim udarcim i efektnim kolenim. Vylev je verovatno jedan od najboljih bugarskih takmičara koji su ikada radili u „Pinkiju“. Tehnika, znanje, srčanost bili su njegova glavna oružja. Topić je uspevao da parira, ali je krozsve tri runde Bugarin imao određenu prednost koja je na kraju rezultirala jednoglasnom odlukom sudija 3:0 u korist Vyleva.

Gledati Igora Jurkovića iz Poreča u disciplini K-1 je uživanje.

Povezana vest:  Goran Radonjić sutra u Sarajevu

serbian_open_polufinaleMlada nada Radničkog iz Niša Nikola Bogdanić odustao je zbog temperature, Miloš Mihaljević iz Futoga se na taj način plasirao u finale. Zbog povrede povukao se i Frančesko Vakaro, pa je Uroš Bogojević (Vojvodina Veletabak) prošao direktno u finale.

Večeras od 19.30 počinje finale Serbian opena a ulaz je slobodan.

 

Rezultati polufinala

 

Do 67kg: Fabio Nubile (Italija) – Miki Ivankovski (Makedonija) 0:3, Miroqub Nedejković (Junior, Vranje) – Ivan Kostadinov (Bugarska) 3:0.

Do 71kg: Dušan Šućur (011, Beograd) – Dalibor Antić (Vranje) 0:3, Aleksandar Topić (Surčin) – Vladimir Vylev (Bugarska) 0:3.

Do 75kg: Miloš Mihljević (Futog) – Nikola Bogdanić (Radnički, Niš) 3:0 (BB), Vasil Mihailov (Bugarska) – Steva Živković (Niš) 1:2.

Do 81kg:Francesco Viccaro Italija) – Uroš Bogojević (Vojvodina Veletabak), 0:3 (BB) DimitryIliev (Bgarska) – Viktor Šubić (Crvena zvezda Delije) 3:0.

Povezana vest:  MEČ ZA TITULU PRVAKA SVETA, Boban Marinković pobedio Italijana Lasirija za pojas

+91kg: Igor Jurković (King, Poreč) – Srđan Selš (Vojvodina Veletabak) 3:0, Ivan Bjlić (King, Poreč) – Mladen Božić (Crvena zvezda Delije) 0:3 (KO 1.runda).

 

enio_falsoni_predsednik_WAKOFalsoni u Beogradu

Kao što je i najavljivano, Enio Falsoni pvi čovek WAKO fedracije, doputovao je juče u Beograd i prati mečeve na međunarodnom turniru „Serbia open“.

Po dolasku u srpsku prestonicu, u subotu uveče, Falsoni se susreo sa predstavnicima Kik boks saveza Srbije, oje je predvodio Borislav pelević, prvi čovek srpskog kikboksa. Druženje je orgaizovano u restoranu „Mali Kalemegdan“ vlasništvu Velizara Đerića, potpredsednika KBS Srbije.

Danas je pratio mečeve polufinala i izrazio zadovoljstvo organizacijom turnira, ali pre svega kvalitetom mečeva. Predsednik WAKO fedracije u Beogradu ostaje do ponedeljka, 1. februara.