pagonis stara

MEČ ZA WKBF POJAS

Pagonis siguran u duelu sa Lauliom

 

U Sidneju je održan veliki kik boks gala u kome je meč večeri bio duel za šampionski pojas WKBF između aktuelnog šampiona Novozelanđanina Nato Laulia i Nenada Pagonisa. Duel se radio u pet rundi po tri minuta, a završen je pobedom Pagonisa prekidom u 2. rundi.

– Meč je bio po mnogo čemu specifičan. Bio je to moj prvi ulazak u ring od oktobra prošle godine, a poslednji profi duel imao sam još prošlog juna. Postojala je određena trema pred početak. Od starta Novozelanđanin, poznat po izuzetno jakim udarcima i nasrtljivosti, krenuo je silovito. Ima sjajan, jak udarac nogom koji me je iznenadio na startu. U toj prvoj rundi sam ga sekao brzim kontrama, ali i par puta ulazio u nepotrebnu tuču. Trener Milutinov mi je par puta skrenuo pažnju, pa sam se vratio u svoj ritam. U drugoj rundi počelo je sve mnogo bolje za mene. Opustio sam se, radio daleko bolje. Posle jednog njegovog nasrtaja u klinču sam ga kolenom udario u jetru i to je bio prvi nokdaun. Nastavio je meč, a onda sam ga pogodio desnom nogom u glavu, preko njegove rukavice. Bukvalno se zalepio za patos. Nije bilo šanse da nastavi meč i slavio sam prekidom – bila je kratka analiza Pagonisa.

Povezana vest:  K-1, U “YOKOHAMA ARENI” ODRŽAN PRVI U SERIJI K-1 GRAND PRIX TURNIRA U 2010.

Meč je održan u dvorani koja prima oko 5.000 gledalaca. Po informacijama sa lica mesta publika je pozdavila pobedu Pagonisa i nagradila ga aplauzima.