anic
SERBIA OPEN 2013
Pelević: Ponovo ćemo biti dobri organizatori
 
Sala Sportskog centra „Šumice“ u subotu i nedelju će na međunarodnom turniru „Srbija open“ ugostiti oko 100 takmičara iz Srbije, Mađarske, Slovenije, Makedonije i Republike Srpske. Nadmetaće se u dve discipline kik boksa: K1 stilu i kiklajt kontaktu.
Ove godine „Srbija open“ je od strane Svetske kik boks federacije VAKO podignut na nivo Evropskog kupa što samo potvrđuje ugled koji i ovaj turnir, ali i Kik boks savez Srbije imaju u svetu. Baš kao i prethodne tri godine i ovoga puta pokrovitelj takmičenja je Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.
– Srbija je u svetu kik boksa poznata i kao veoma dobar organizator takmičenja, ali i kao jedna od najuspešnijih zemalja. Naši takmičari po pravilu osvajaju odličja na amaterskim šampionatima Evrope i sveta, a na profi sceni takođe beleže dobre rezultate. Organizaciono Srbija je uvek postavljala nove standarde i ne sumnjam da ćemo i ovoga puta biti na visini zadatka. Ove godine u „Šumicama“ će izostati nekolicina reprezentativaca koje početkom marta očekuju izazovi u borbi za titule profesionalnih prvaka Evrope i sveta, ali spisak boraca koji su potvrdili dolazak su dovoljna pozivnica da ljubitelji kik boksa vikend provedu u ovoj sportskoj dvorani – istakao je dr Borislav Pelević, predsednik Kik boks saveza Srbije.
Na „Srbija openu“ očekuje se i veliki povratak nekadašnjeg reprezentativca Srbije Milana Dragojlovića. Član beogradskog kluba „011“ bio je vicešampion Evrope iz Budve 2004. i Skoplja 2006, bronzani sa Svetskog prvenstva u Beogradu 2007. i Evropskog prvenstva u Portugaliji 2008. Posle pauze od dve godine Dragojlović se vraća u svoju kategoriju, do 71 kg u disciplini K1 stil. Tamo ga očekuju aktuelni reprezentativci Srbije, pre svih Aleksandar Topić, bronzani sa Evropskog prvenstva u Ankari, Sokol Arsić (Leskovac) i Slađan Dragišić (Junior). U ovoj kategoriji prijavljeno je osam takmičara i očekuju se neizvesne borbe.
Kategorija koja će izazvati najviše pažnje biće do 81 kg u disciplini K1 stil. Stevan Živković (Niš), aktuelni vicešampion Evrope i sveta u lou kiku do 75 kg, u „Šumicama“ debituje u kategoriji do 81 kg u kojoj je prijavljeno 11 takmičara. Zanimljivo je da će Miljan Vidović (Vojvodina), Živkovićev rival iz prošlogodišnjeg finala „Srbija opena“, inače aktuelni prvak Evrope u disciplini K1 do 75 kg iz Ankare, takođe prešao u ovu kategoriju. Uz njih dvojicu atraktivni za gledanje biće Jasmin Musa (Crvena zvezda Delije), Nikola Stošić (SD Kombat), Nikola Drobnjak i Zoran Milovanović (011), mlada nada srpskog kik boksa LJuban Vidović (Vojvodina).
Znanje i umeće u ringu demonstriraće i reprezentativci Srbije Aleksandar Gogić, Nemanja Glišić, LJubo Jalovi, Uroš Bogojević, Danijel Bogdanović, Milan Savić, Aleksandar Konovalov i mnogi drugi.
Takmičenje će se odvijati na ringu – K1 stil i tatamiju – kiklajt kontakt. Eliminacione borbe počinju u subotu u 12 časova. Polufinala su na programu u nedelju od 10, dok će se finala raditi u nedelju od 18 časova.
Povezana vest:  Kik boks turnir "Arena Friday Fight Nights 3" 11. juna u Kovilovo resortu