Ivan Strugar brani krunu

11. DECEMBRA ODRŽAVA SE TREĆI „SPLENDID GRAN PRI“

IMG_314Profi revija „Splendid Gran prix“ polako ali sigurno postaje tradicionalni završetak sezone. Održaće se i ovog decembra, treći put u nizu. Ideja da se u „Splendidu”, hotelu koji se nedavno našao na jednoj od lista 10 najboljih u Evropi, održavaju kik boks mečevi zaživela je 2007. kada je održano i prvo izdanje ove revije. Iz godine u godnu kvalitet takmičenja raste, kao i interesovanje ljubitelja kik boksa u Crnoj Gori, ali i zemljama okruženja. Na reviji su učestvovali takmičari iz velikog broja zemalja, a rađeni su i dueli za profi pojaseve.
Nova revija održaće se u petak, 11. decembra,. U sklopu „Splendid Gran prix-a“ Ivan Strugar, najbolji WAKO borac svih vremena, braniće pojas profesionalnog prvaka sveta u disciplini lou kik do 85,1kg.
– Rival Ivana Strugara je Michael Hromek. Slovački borac je finalista nedavno održanog Svetskog prvenstva u Filahu. Reč je o vrlo nezgodnom borcu. U dosadašnjoj profesionalnoj karijeri odradio je 10 mečeva, zabeležio sedam pobeda. Bavio se i boksom, čvrst je, snažnog udarca i „kontraš“. Ivan se sprema u Podgorici u klubu „Ariston“ – prokomentarisao je Bobana Nikića, predstavnika WAKO Pro za Crnu Goru.
I dok su akteri meča večeri poznati, situacija sa ostalim parovima je pomalo neizvesna?
– Želja svih nas u organizaciji je da na „Splendid Gran prix-u“ okupimo tri šampiona. Uz Strugara trebalo bi da rade i osvajači zlatnih medalja na Svetskom prvenstvu u Filahu Goran Radonjić iz Crne Gore, zlatan u lou kiku kategorije +91kg i Nenad Pagonis iz Srbije, šampiona planete u K-1 stilu do 86kg. Na taj način Revija bi dodatno dobila na kvalitetu. Narednih dana značemo da li će finansijski moći da se pokrije ta zamisao. Tim duelima trebalo bi da prethodne dve-tri uvodne borbe. Kompletan spisak aktera trećeg „Splendid Gran prix“ imaćemo u nekoliko narednih dana – zaključio je Nikić.

Povezana vest:  NOVO TAKMIČENJE POD OKRILJEM VAKO PRO ORGANIZACIJE, Iz Beograda kreće Gran pri