anic kik boksPoljaci gostuju u Končarevu

Na tradicionalnom 16. kik boks turniru u Končarevu kod Jagodine, koji na seosku slavu Ivanjdan, 7. jula, organizuje Kik boks klub „Palmini tigrovi“ iz Jagodine, gostovaće selekcija Poljske, izjavio je danas generalni sekretar kluba Adam Urošević.
Reprezentaciji Poljske usprostaviće se reprezentativci Srbije iz kluba „Palmini tigrovi“, među kojima je svetski i evropski prvak Miloš Anić.
Kik boks turnir u Končarevu, mesto koje se nalazi na oko šest kilometara istočno od Jagodine, na levoj obali Velike Morave, ubraja se među najposećenije u ovom delu Evrope, održava se na otvorenom i u proseku ga gleda oko 10.000 ljudi.
U kategoriji do 63,5 kilograma boksovaće Predrag Mijajlović i Maciej Gorbačovski, odnosno Mihajlo Jovanović i Rodžer Gorbačovski.
U kategoriji do 57 kilograma boriće se Boban Marinković i Sebastian Ston, u kategoriji do 60 kilograma Miloš Anić i Mateuš Jagielski, kao i Aleksandar Konovalov i Mihal Krolik.
Trener „Palminih tigrova“ Slobodan Jocić izjavio je da očekuje veoma dobre mečeve.
„Moji borci su zdravi i iskusni, a Poljska ima vema dobru reprezentaciju i očekujem izvanredan boks i naravno pobedu“, rekao je Jocić na konferenciji za novinare.
Među gledaocima je, uvek po nekoliko ambasadora i prestavnika stranih ambasada u Beogradu, a prethodnih godina mečeve su posmatrali i predsednici Boris Tadić i Tomislav Nikolić, kao i premijer Ivica Dačić.

Povezana vest:  Ivan Strugar: Pobediću Belonija!