stefanek slavi

GOLDEN GRAND PRI AZERBEJDŽAN 2014

Štefanek treći, Fris peti

 

Na Golden Grand priju u Azerbejdžanu učestvovala su petorica srpskih rvača. Kristijan Fris (do 59 kg) završio je na petom mestu, u kategoriji do 66 kilograma Davor Štefanek okitio se bronzanom medaljom dok je Aleksandar Maksimović izgubio u četvrtfinalu. U kvalifikacijama su poraženi Viktor I Mate Nemeš I Petar Balo.

Jedini srpski osvajača odličja u Azerbejdžanu Davor Štefanek je u kategoriji do 66 kilograma završio na trećem mestu. U meču za bronzanu medalju je pobedio domaćeg rvača Rovšana Tagijeva sa 7:2. U polufinalu, momak iz Subotice, izgubio je od Hasana Alijeva, takođe iz Azerbejdžana sa 2:1, u četvrtfinalu je Štef bio bolji od Tero Sepo Valimakija iz Finske sa 6:2,

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Aleksandar Veliki Maksimović spreman za Beogradsku arenu

Do 59 kilograma Kristijan Fris izgubio je u meču za treće mesto od iskousnog Norvežanina Berge Andre Stiga. Prethodno je Fris u četvrtfinalu izgubio od domaćeg rvača Memedova Taleha ali je u osmini finala savladao Poljaka Adreja Erestica iz Poljske sa 8:0.

Član beogradskog Partizana Aleksandar Maksimović nastupao je u kategoriji do 71 kilograma. U četvrtfinalu je Maksa izgubio od Gruzijca Manučara Tskhadaie sa 1:0. Ipak, Maksimović nije uspeo da se domogne repasaža jer je Gruzijac izgubio u polufinalu od mađara Tamaša Lorinca. U kvalifikacijama je Maksimović pobedio rvača iz Azerbejdžana Javida Asadova sa 4:3.

Povezana vest:  Rvanje ipak ostaje na OI

U istoj težinskoj kategoriji nastupio je i Mate Nemeš koji je u kvalifikacijama izgubio od Javada Mohameda Tavasolia iz Irana sa 8:2.

Do 75 kilograma nastupio je Viktor Nemeš koji je izgubio u četvrtfinalu od Šveđanina Roberta Patrika Rosengrena sa 2:1. U kategoriji do 80 kilograma Petar Balo je izgubio od Iranca Kosravi Milad sa 9:2.

Povezana vest:  EVROPSKO PRVENSTVO U GRUZIJI, Efendiev peti u slobodnom stilu