U SUBOTU SE U „ŠUMICAMA“ ODRŽAVA 24. MEMORIJAL „LJUBOMIR IVANOVIĆ GEDŽA“

U čast rvačke legende

 

gedza_kznMemorijalni, tredicionalni turnir „Ljubomir Ivanović Gedža“ po 24. put održaće se u subotu, 27. februara u dvorani „Šumice“. Najbolji rvači Srbije, A i B tim i reprezentativci, prema rečima organizatora 15 najboljih svetskih selekcija daće svoj doprinos sećanju na rvačkog velikana. Takmičenje će se održati u grčko – rimskom stilu.

Pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, Gradskog sekretarijata za omladinu i sport, SO Voždovac i Mladenovac, kompanija „Cip“ i „Tehnikom“, tradicionalno organizator turnira je rvački klub „Partizan“.

– Iako se u istom terminu u Sofiji održava međunarodni turnir koji spada u jedan od najjačih na svetu, „Memorijal Nikola Petrov“, prema prijava koje su stigle i ove godine će „Gedža“ zadržati visok kvalitet. U Sofiji će se raditi i u grčko-rimskom i slobodnom stilu, u konkurenciji muškaraca i žena, ali tradicija koju Memorijal „Gedža“ ima, kvalitet koji je iz godine u godinu sve veći, prevagnuo je kod onih najkvalitetnijih zemalja. Za mnoge selekcije Evrope ovo će biti odlična prilika da provere formu pred Prvenstvo Starog kontinenta koje će se održati u Bakuu početkom aprila. Na Memorijalu će učestvovati i „A“ i „B“ tim Srbije od kojeg očekujemo dosta. Što se tehničkih detalja tiče, sve je završeno, turnir bi mogao odmah da počne. Kad su u pitanju finansije, verujem da ćemo uz pomoć pokrovitelja i donatora  do početka turnira uspeti da zatvorimo konstrukciju – istakao je Rajko Baltić, direktor RK Partizan.

Povezana vest:  PLEJ OF PRVE RVAČKE LIGE, Proleter deklasirao Partizan u finalu

Aleksandar Kovačević, gradski sekretar za omladinu i sport, i predsednik Organizacionog komiteta turnira je podvukao da je Sekretarijat uvek raspoložen da sarađuje na ovakvim događajima:

– Sekretarijat će uvek podržavati ovakve akcije i turnire. Svima nam je cilj da promovišemo kvalitet, a Memorijal „LJubomir Ivanović Gedža“ je vrhunski događaj kada je rvanje u pitanju. Jedan deo finansije pomoći je već uplaćen, ostalo će biti regulisano do kraja nedelje. Drago mi je što imam priliku da i lično dam skroman doprinos verujem još jednoj uspešnoj organizaciji turnira.

Povezana vest:  SP ZA KADETE 2013, Živanović: Trebalo je da pobedim u finalu

Ove godine promoteri turnira su Borivoj Vukov, Vuk Bojović, Milena Reljin i Vuk Rašović koji je prisustvovao konferenciji i napomenuo:

– Velika je velika čast biti u društvu velikana kakvi su promoteri turnira u prethodnim godinama. Iskreno se radujem što ću ponovo imati prilike da na jednom mestu vidim vrhunske rvačke asove.

Na turniru bi trebalo da učestvovuju selekcije SAD, Rusije, Slovenije, Češke, Slovačke, Norveške, Hrvatske, Grčke, Portugalije, Izraela, Italije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.

Radoslav Radojević, potpredsednik kluba, je dodao:

– Sa sportske strane gledano verujem da ćemo na Memorijalu potvrditi rezultate koje je srpsko rvanje ostvarilo prošle godine.Tu mislim na sjajan završetak godine i velike pobede Partizana u Rusiji. Sa tehničke, organizacione strane, očekujem još jedno kvalitetno i besprekorno organizovano takmičenje.

Povezana vest:  GREPLING, Milićević prvi, Klisarić drugi

Milivoje DŽaleta, član Upravnog odbora je istakao:

– Memorijal je sjajan početak sezone. Prilika da se dokažemo i organizaciono i sportski. Verujem da ćemo obe prilike iskoristiti.

Dragan Ivanović, sin Ljubomira Ivanovića Gedže, se zahvalio na istrajnosti ljudi u Partizanu na organizovanju Memorijala:

– Hvala vam što negujete uspomenu na mog oca koji je bio rvačka legenda. Uveren sam da će i ovaj turnir biti još jedan vrhunski rvački događaj na kome će srpski rvači ostvariti uspehe.

U petak 26. februara očekuje se dolazak takmičara, održaće se tehnički i sudijski sastanak, zvanično merenje i žreb. U subotu, 27. februara od devet do 13 će se održati eliminacije, od 15 do 17 mečevi repesaža, od 17 do 18 će biti organizovano Svečano otvaranje, dok će se finala raditi od 18 do 20 časova.