„LJUBOMIR IVANOVIĆ – GEDŽA“

Reprezentativci o Memorijalu

 

sreta_fris_i_maksaNa konferenciji za medije povodom 24. memorijala „LJubomir Ivanović Gedža“ prisustvovali su trener reprezentacije Srbije Sreten Damjanović, kao i reprezentativci Aleksandar Maksimović i Kristijan Fris.

Selekcija Srbije nalazi se na pripremama na Košutnjaku, a trener Sreten Damjanović, i sam nekada veliki rvač bio je jasan oko takmičenja.

– Posle bazičnih priprema na Kopaoniku poslednje tri nedelje se nalazimo u Košutnjaku i radimo treninge u hali. Tu treniramo sa najboljim rvačima Hrvatske, Švedske, Slovenije. Sutra nam stiže i selekcija Sjedinjenih Američkih Država koje predvodi Momir Petković koji je prvi trener reprezentacija Amerike. Memorijal „Ljubomir Ivanović Gedža“ će biti dobra provera za naš tim, da vidimo gde smo sa formom do sada. Poznato je da nas početkom aprila očekuje Prvenstvo Evrope u Azerbejdžanu, a ovaj Memorijal će nam dati prave smernice koliko nam je još rada potrebno da bi u Baku otišli u pravoj formi i ostvarili što bolje rezultate.

Povezana vest:  FILA objavila nove težinske kategorije i nova pravila, na spisku 6 i 8 kategorija

Juniorski dvostruki šampiona Evrope i svetski juniorski vicešampion sveta Aleksandar Maksimović sada je okosnica nacionalnog tima u kategoriji do 66 kilograma. Prošle godine prešao je u seniorski pogon i sada se sprema za velika dela.

– Pripreme protiču u najboljem redu. Posle rada na Kopaoniku u Beogradu treniramo sa reprezentativcima jakih rvačkih selekcija. Taj zajednički rad nam koristi kako bi na pravi način izbrusili formu za Evropsko prvenstvo i što više napredovali. Što se tiče samog Memorijala „Ljubomir Ivanović Gedža“ daću sve od sebe ali ciljam zlatnu medalju u mojoj težinskoj kategoriji jer rvem pred domaćom publikom. Baš kao i ostali reprezentativci želimo da zabeležimo pobedu na domaćem terenu i što bolje rezultate, na našem terenu – rekao je Maksimović.

Povezana vest:  Bivši olimpijski šampion Geno suspendovan zbog dopinga

Kristijan Fris jedan od najboljih rvača Evrope i sveta u kategoriji do 55 kilograma bio je kratak i jasan.

– U januaru smo odradili odlične pripreme koje su nam dale dorbu osnovu za dalji rad. Verujem da će se u subotu videti prvi rezultati tog rada.