IMG_6925MEDITERANSKI ŠAMPIONAT

Tri medalje za Orlove

 

Kristijan Fris i Aleksandar Maksimović okitili su se bronzanim medaljama dok je Miloš Spasić zauzeo drugo mesto do 120 kilograma. Tri medalje osvojili su srpski Orlovi na prvom Mediternanskom šampionatu koji je održan u Istanbulu.

U slaboj konkurenciji, svega 14 zemalja je učestvovalo u grčko rimskom stilu, od petorice rvača iz Srbije trojica su osvojila medalje dok su dvojica zaustavljena na startu takmičenja. Ipak, ni ovo nije loš rezultat s obzirom da nacionalni tim Srbije nije išao u najjačem sastavu u Istanbul a i domaćini su imali po dvojicu takmičara u kategoriji.

Kristijan Fris je bio slobodan prvo kolo a u drugom je izgubio od Egipćanina Hameda Sajeda Abdelmonema. U repasažu je pobedio Artoura Čatsatourova i zauzeo treće mesto u kategoiji do 60 kilograma. U kategoriji do 55 kilograma Srbija nije imala predstavniika.

Aleksandar Maksimović rvao je u njegovoj kategoriji (do 66 kg). U prvom kolu Maksimović je pobedio Osmana Kosea iz Turske, u drugom je bio bolji od Grka Givgkenija Pentoresa dok je u polufinalu izgubio od Hrvata Danijela Janečića. U repasažu je Maksimović pobedio Rikarda Manjija iz Italije i zasluženo zauzeo treće mesto.

Milan Todorović je u kategoriji do 74 kilograma izgubio od Turčina Mehmetija Kučukosmana koji je već u narednom kolu izgubio od Hrvata Nevena Žugaja. Petar Balo je (do 84 kg) u prvom kolu pobedio Oudena Nezara (Sirija) a u narednom kolu izgubio je od predstavnika Monaka Adriana Mocanua. U repasažu je Balo ponovo izgubio, a sada ga je pobedio Italijan Vinćenco Skibilija. Ni u kategoriji do 96 kilograma Orlovi nisu imali sreće. Mladi Bin Roland bio je slobodan prvo kolo a u drugom ga je pobedio Grk Georgios Koutsioumpas. Grk je već u narednom kolu izgubio od Italijana Beniamina Skibilija.

Miloš Krasić je u najtežoj kategoriji stigao do finala. Prethodno je imao dva meča. Spasić je prvo kolo bio slobodan, a u drugom kolu pobedio je Sirijca Aldema Ahmada. U polufinalu je Spasić pobedio Marka Koščevića koji je prethodno bio bolji od Vladimira Radosavljevića iz Crne Gore. U finalu se Spasić sastao sa Turčinom Ismailom Guzelom koji je takmičara Srbije pobedio sa 2:0 u rundama (4:0, 3:0).

Povezana vest:  Davor Štefanek: Polaskan sam Matićevim pozivom