rep aerodrom

SP UZBEKISTAN 2014

Nemeš izgubio na startu, Štefanek i Balo sledeći

Prvog dana takmičenja u grčko rimskom stilu nastupio je Viktor Nemeš u kategoriji do 75 kilograma. Nemeš je u kvalifikacijama izgubio od Bugarina Javora Dimitrova Janakijeva, iskusnog rvača. Ipak, Bugarin nije uspeo da se domogne finala i tako “povuče” Nemeša u repasaž I borbu za bronzanu medalju.

Povezana vest:  MEDITERANSKE IGRE 2013, Rvač Efendijev osvojio bronzanu medalju na MI

Drugi srpski predstavnik koji izlazi na strunjaču, drugog dana takmičenja u Taškentu je Davor Štefanek. U kategoriji do 66 kilograma Štefanek će u prvom kolu rvati sa Portugalcem Hugo Miguelom Da. Ako prođe prvu prepreku, što ne bi trebalo da predstavlja problem u drugom kolu, osmini finala, momak iz Subotice će rvati sa boljim iz duela Su (Kina) – Amanazarov (Turkmenistan). U četvrtfinalu bi Štefanek trebalo da čeka boljeg iz duela Venckaitis (Litvanija) – Etlinger (Hrvatska) i Levai (Slovačka) – Karpen (Rumunija). U njegovoj kategoriji se merilo 38 rvača.

Povezana vest:  PRVA RVAČKA LIGA SRBIJE, Zvezda dočekuje Somborce, Partizan u Zrenjaninu

Petar Balo će nastupiti u kategoriji do 80 kilograma. U njegovoj kategoriji ima prijavljeno “samo” 29 rvača. Ipak, Balo će u prvom kolu rvati sa Litvancem Kazakevicem. Ako prođe prvu prepreku Balo će se sastati sa boljim iz duela Ahmadov (Azerbejdžan) – Sultanov (Uzbekistan).

Pored Štefaneka, Baloa i Nemeša na SP u Uzbekistanu naći će se još Kristijan Fris i Aleksandar Maksimović.

Povezana vest:  Nemeš u finalu EP, sutra borba za zlato

PHOTO: Antonio Ahel/ATAImages