rajko_baltic_dec_2011

EP SRBIJA 2012

Slobodan ulaz u Beogradsku arenu na EP u rvanju

 

Ulaz na Evropsko prvenstvo (EP) u rvanju, u sva tri stila slobodnom za muškarce i žene i u grčko rimskom koje će se održati u Beogradskoj areni od 6. do 11. marta, biće slobodan, a gledaoci će pored takmičarskog moći da prisustvuju i zabavnom programu, rekao je danas direktor turnira Rajko Baltić. On je istakao da reprezentacija Srbije najveće nade polaže u takmičare grčko-rimskim stilom: Aleksandra Maksimovića, Davora Štefaneka, Gorana Bulatovića i Petra Baloa i teškaša Spasića.

-Polažemo nade da će naši takmičari, koji su već osvajali medalje, ponoviti taj uspeh na turniru u Beogradu i doći do najsjajnijih odličja – rekao je Baltić na konferenciji za medije u Klubu sportista na stadionu Partizana.

Povezana vest:  PRVA RVAČKA LIGA, Proleter ubedljiv, Partizan poražen u Somboru

EP u Beogradu je obavezan turnir za takmičare koji će nastupati u evropskim i svetskim kvalifikacijama za Olimpijske igre. Promoteri turnira biće trostruki olimpijski šampion u rvanju slobodnim stilom Aleksandar Medvedev iz Belorusije, legenda rvanja, takođe trostruki olimpijski šampion, i najbolji rvač 20. veka Aleksandar Kareljin iz Rusije, kao i osvajač zlatne medalje za reprezentaciju bivše Jugoslavije na Olimpijskim igrama u Montrealu 1976. godine Momir Petković, inače trener SAD tima.

-Shodno rezultatima u prethodnom vremenu, naši aduti na Evropskom prvenstvu biće Maksimović, od koga očekujemo da popravi plasman sa prošlogodišnjeg takmičenja i osvoji zlatnu ili srebrnu medalju. Tu je i Štefanek, jedan od naših glavnih aduta, mladi ali iskusan rvač, koji je učestovao na prethodna dva olimpijska turnira – rekao je direktor Evropskog prvenstva Rajko Baltić.

Povezana vest:  26. GEDŽIN MEMORIJAL, Srebrni Štefanek i Franjković

On je dodao da iz drugog plana mogu da iznenade Goran Bulatović i Petar Balo, dok nacionalni tim neće moći da računa na Kristijana Frisa, kome još nije istekla suspenzija zbog upotrebe laksativa.

-Iako ima devet olimpijskih medalja, rvanje nije atraktivan sport u Srbiji, za razliku od ostalih evropskih zemalja. Nadam se, ipak, da će favoriti za medalje i ostali srpski borci, imati adekvatnu podršku publike u Beogradskoj arena – veli Baltić.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Svečana akademija povodom 100 godina rvačkog sporta u Srbiji

Predstojeće EP u rvanju je uslov za tri kvalifikaciona turnira za Olimpiske igre, koje će uslediti nakon šampionata. Na EP učestvovaće 1.500 takmičara iz 47 zemalja.

U promociji Evropskog prvenstva, kako je rekao Baltić, učestvovaće i najbolji teniser sveta Novak Đoković. Baltić je rekao da će publiku u Beogradskoj areni 6. marta zabavljati pevačice Goca Tržan i Ivana Selakov, 8. marta nastupiće Ana Bekuta, a 11. pevač Marinko Rokvić.

-Učinili smo sve za publiku i nadam se da ćemo dokazati da su Srbija i Beograd među prvim i najboljim organizatorima sportskih takmičenja – rekao je Baltić.