kzn_sad_gedza

26. „GEDŽIN” MEMORIJAL

Reprezentacija SAD stigla u Beograd

 

Do početka 26. Međunarodnog seniorskog turnira u grčko – rimskom stilu „Ljubomir Ivanović – Gedža“ ostalo je još dva dana a jedna od najvećih svetskih sila u rvanju reprezentacija SAD stigla je u srpsku prestonicu. Na turniru pod svodovima hale Šumice nastupiće petorica od šestorice kvalifikovanih rvača SAD za Olimpijske igre a na konferenciji za medije predstavnicima sedme sile obratili su se Rajko Baltić direktor turnira, Nemanja Radović, predsednik organizacionog komiteta, Džejms Džonson, trener SAD reprezentacije, i olimpijci Spenser Mango (do 55 kg), Džastin Lester (do 66 kg), Ben Provizor (do 74 kg), Čes Bets (do 84 kg), svi osvajači brojnih medalja sa velikih takmičenja.

Povezana vest:  Počinje Prva rvačka liga

– Ovo je jedan od najjačih rvačkih turnira u regionu i zahvalan sam rvačkoj federaciji Amerike koja je ispoštovala turnir i došla sa najjačim sastavom u Srbiju – prve su reči Rajka Baltića, direktora turnira. – Budući da je svega mesec i po dana do početka Olimpijskih igara ovo je veoma važan turnir za sve koji će putovati u London. Turnir će bez sumnje biti po kvalitetu veoma jak, dobra provera pred odlazak u London.

Trener SAD tima u grčko rimskom stilu Džejms Džonson pohvalio je Aleksandra Maksimovića, jedinog srpskog rvača u Londonu. Podsećanja radi Maksimović se kvalifikovao u kategoriji do 66 kilograma a na Gedžinom turniru Maksimović neće nastupiti jer se nalazi na pripremama za Igre.

Povezana vest:  Promenjena pravila rvanja za ostanak na OI

– Ovo je najbolja opcija za test turnir pred odlazak u London, da vidimo gde smo i na čemu ćemo raditi u narednom periodu. Očekujem da sa ovim timom da napravimo istorijski rezultat na Olimpijskim igrama i smatram da za to imaju kvalitet. Očekivanja su velika, u to nema sumnje.

Rvačka velesila poput Amerike najbolji rezultat očekuju od Džastina Lestera koji će rvati u istoj kategoriji kao i Maksimović. Lester je dvostruki osvajač bronzane medalje na svetskim prvenstvima.

Povezana vest:  RVAČI PARTIZANA STIGLI U BEOGRAD, U Srbiju stigao još jedan trofej

– Aleksandar je odličan i perspektivan rvač. Ta kategorija je izuzetno teška, ali verujem u naš tim i smatram da možemo da osvojimo nekoliko medalja u Londonu. Što se tiče Džastina Lestera, imamo ambicije da se popne i na najviše postolje u Londonu – istakao je Džouns, trener nacionalnog tima.

Od ostalih ekipa, prijavljenih za 26. Gedžu, pored prvog tima Srbije, očekuje se dolazak Venecuele, Rusije, Švedske, Slovačke, Hrvatske i drugih zemalja. Takmičenje je na programu u petak i subotu (15. i 16. jun) u SC Šumice, a u oba dana eliminacione borbe počinju od 9:30 dok je početak finala zakazan za 18,00.