stefanek_gedza_2011

SP ISTANBUL

Štefanek zaustavljen, Orlovi bez viza za OI

 

Drugog dana svetskog prvenstva u rvanju, grčko rimskog stila nastupila su trojica takmičara Srbije. Najviše se očekivalo od Davora Štefaneka koji je rvao u kategoriji do 60 kilograma.

U prvom kolu Štefanek je bio Slobodan a u drugom je rvao protiv Rumuna Euzebia Đakonua. U trećem kolu momak iz Subotice pobedio je Finca Tapani Jarko Ala Haikua ali je u četvrtfinalu izgubio od Koreanca Jin Hjun Junga.

Očekivalo se da će Koreanac otići u finale i tako povući Štefaneka u repasaž I borbu za bronzanu medalju. Ipak, Jung je polufinalu izgubio od Iranca Hajl Omida Norozia koji je osvojio prvo mesto u kategoriji do 60 kilograma.

Povezana vest:  EP MOSKVA, GRČKO RIMSKI STIL, Orlovi počeli pripreme

U kategoriji do 84 kilograma Petar Balo je u prvom kolu pobedio Edina Salaha Nezara Oudena iz Sirije ali je u drugom kolu poražen od Finca Antera Ramija Hietanimema. Finac je izgubio u polufinalu ali je stigao do pobedničkog postolja i osvojio treće mesto.

U najtežoj kategoriji, kao najprijatnije iznenađenje srpskog tima je Miloš Spasić. Momak iz Kragujevca prvo kolo bio je Slobodan a u drugom je pobedio Francuza Janika Šepaniaka. U trećem kolu Spasić je imao lak zadatak I tu je bio bolji od Hrvata Antona Doka. Ipak, u četvrtfinalu je Spasić morao da pognute glave siđe sa strunjače jer je od njega bio bolji Poljak Lukaš Banak. I Poljak je u polufinalu poražen od Kubanca Mijana Nunjeza Lopeza.

Povezana vest:  Srpski Orlovi na pripremama u Bugarskoj

Vladimir Radosavljević, reprezentativac Crne Gore u kategoriji do 120 kilograma, rodom iz Valjeva poražen je u prvom kolu od Rusa Anuhina Aleksandra.

Ostaje tako da su u dva dana nastupila petorica srpskih rvača koji nisu stigli do željene olimpijske norme iako je izjavljivano das a SP treba srpski tim da se vrati sa najmanje dve norme. Odlično je to što je konačno “proradio” Miloš Spasić i pred kim je svetla rvačka budućnost.

Povezana vest:  Rvanje ipak ostaje na OI

U sredu će Srbiju predstavljati Goran Bulatović koji se takmiči u kategoriji do 74 kilograma. Bulatović, povratnik u srpski tim, ranije rvao za Crnu Goru, u prvom kolu će se sastati sa Rumunom Lionelom Pukasom.