gedza 2014 kzn 1

28. MEMORIJAL „LJUBOMIR IVANOVIĆ GEDŽA”

Najbolji rvači na strunjači 15. marta

Najbolji seniori i juniori Srbije počeli su da odbrojavaju dane do početka 28. Memorijalnog turnira „Ljubomir Ivanović Gedža”, a tehnički organizator turnira je, kao i uvek RK Partizan. Strunjače će biti postavljene u Hali Banjica a posle sastanka Organizacionog komiteta i Počasnog odbora turnira organizovana je i konferencija za medije. Za predsednika OK izabran je Predrag Peruničić, državni sekretar za sport u Ministarstvu omladine i sporta.

Šampionu u čast na Banjci će se ponovo okupiti rvačka svetska elita a činjenica više je da se turnir organizuje dve nedelje pred početak Evropskog prvenstva tako da se očekuje veliki broj takmičara da bi proverili svoju formu a i eventualne protivnike.

– Ministartvo omladine i sporta ima odličnu saradnju sa Rvačkim savezom Srbije, samim tim i s aklubovima. Ono što je važno, iza nas je odlični organizovano Svetsko prvenstvo u Zrenjaninu, naše devojke su osvetlale obraz. Na sastanku Organizacionog komiteta konstatovali smo da je obezbeđeno 35-40 odsto sredstava. Nadam se da će Organizacioni odbor da ispuni očekivanja i obezbedi ostatak sredstava. Moram da se zahvalim organizatoru što mi je ukazao poverenje da budem na čelu prestižnog turira, jer što bi rekao Njegoš, „Blago tome ko dovijeka živi”, a kroz Gedžu su stasale mnoge generacije – poručio je Predrag Peruničić.

Povezana vest:  PRVA RVAČKA LIGE POČINJE 1. OKTOBRA, Spartak brani titulu

Jedan od promotera turnira je Svetlana Kitić.

– Čast mi je što sam deo ove manifestacije. Učestvovala sam u organizaciji mnogih turnira, ali ovakvu prezentaciju organizacije nisam videla. Ne da je na evropskom, nego na svetskom nivou – jasno će Kitićeva.

gedza 2014 kzn 2

Direktor 28. memorijala je Rajko Baltić.

– Ovaj turnir je tradicija, istorija, ovaj turnir oslikava dela velikih ljudi, koji su za života svrstali sebe u red velikana našeg sporta, kao što je Ljubomir Ivanović Gedža. Moram da se zahvalim Predragu Peruničiću na prisustvu, ne u formalnom smislu, nego u konkretnoj pomoći. Gedža je osvojio 140 medalja i sigurno je u eks Jugoslaviji sigurno najuspešniji trener u svim sportskim disciplinama. Teško ga je dostići – iskren je Rajko Baltić.

Povezana vest:  Zlatni Štefanek: Biću na balkonu i posle Rija

Usledili su i tehnički detalji.

– Turnr će da bude organizovan 14. i 15. marta. Takmičarski dan je 15. Ovoga puta, domaćin turnira je SC Voždovac na Banjici i ulaz je besplatan. Poslali smo pozive na adrese 56 zemalja, očekujemo veliko interesovanje, jer je turnir neposredno pred kontinentalne šampionate u aprilu. Interesovanje su već iskazali i potvrdili dolazak Austrija, Češka, Grčka, Kirgistan… Njih ističem, jer do sada nije bila praksa da oni dolaze – zaključuje Baltić.

Povezana vest:  90 GODINA RK RADNIČKI, Promocija monografije Krstaša

Potpredsednici Organizacionog komiteta su Dragoljub Kočović, pomoćnik gradskog sekretara za sport, Dejan Čokić, prvi čovek Opštine Mladenovac Aleksandar Savić, novouzabrani predsednik Opštine Voždovac i Radosav Marinković, predsednik RK Partizan.

Prvi čovek Počasnog odbora je Radovan Mićko Jevtović iz RK Partizan.

 

Vuk Rašović: Gedža se ne zaboravlja

Jedan od promotera je Vuk Rašović, proslavljeni džudo as.

– Čovek mora da bude ponosan što je deo ovog spektakla. Izvesni broj godina sam tu, ali se iznova divim snazi ove organizacije i ljudima koji to rade. Sentimentalno sam vezan za ovo takmičenje, jer sam imao mnogo zajedničkih trenutaka sa Gedžom. Velika je stvar da se takvi ljudi ne zaboravljaju – smatra Vuk Rašović.

 

PHOTO: ATA Images