maksa 1 kolo (2)

SP TAŠKENT 2014

Fris poražen na startu, Maksimović izgubio u repasažu

Poslednjeg dana takmičenja na Svetskom prvenstvu u Taškentu nastupila su dvojica srpskih reprezentativaca Kristijan Fris u kategoriji do 59 kilograma i Aleksandar Maksimović do 71 kilograma.

Fris je u prvom kolu izgubio od Hrvata Sokola koji je u narednom kolu poražen od Uzbekistanca Tasmuradova. Tako je Fris izgubio šansu da se nađe u repasažu.

Povezana vest:  Lalović: Nisu nas čuli, radimo dalje za opstanak rvanja

Maksimović je u prvom kolu izgubio od Rusa Čingiza Labazanova iz Rusije. Ipak, Rus se našao u finalu, a Maksimović u repasažu i šansu za bronzanu medalju. U prvom kolu repasaža Maksimović se sastao sa Mađarom Korpasijem. U prvoj rundi prvih minut ipo nije bilo poena a u parteru je Mađar napravio dva poena. Ipak, Maksimović je uspeo da izjednači. Pola minute pred kraj prve runde Mađar je stigao do nova dva boda I povede sa 4:2 što je i bio rezultat na kraju runde.

Povezana vest:  POČINJE 26. „LJUBOMIR IVANOVIĆ GEDŽA“, Sve spremno za spektakl u Šumicama

U nastavku je Maksimović krenuo agresivnije ali je Mađar uspeo da izbaci srpskog takmičara sa strunjače i tako stigne do novog boda a onda je Koropasi zaradio još dva poena (7:2). Do kraja meča je bilo još minut ipo i činilo se da je kraj za Maksimovića. Mađar je odličnom odbranom u “stojci” odbranio sve nalete srpskog takmičara i zasluženo otišao u drugo kolo repasaža.

Povezana vest:  84. PRVENSTVO SRBIJE, Počelo takmičenje u Zrenjaninu