Rvanje

RVAČI PARTIZANA DOPUTOVALI U BEOGRAD IZ SIBIRA POSLE OSVAJANJA PRVOG MESTA U LIGI ŠAMPIONA

Rezultat za istoriju

 

partizan_docek (1)Rvači Partizana osvojili su Ligu šampiona u Novosibirsku a dočekani su juče na stadionu Partizana. Uz prisustvo od oko 100 prijatelja, članova porodice rvača prisutnima su se obratili crno beli sa mosta iznad restorana kluba u Humskoj 1.

Ostaće zapisano u istoriji kluba iz Humske 1 da su prvaci Lige šampiona za 2009 : Kristijan Fris, Davor Štefanek, Aleksandar Maskimović, Goran Bulatović, Nikola Knežević, Vladimir Radosavljević, Radomir Petković kao i dvojica rvača iz inostranstva Artur Gegamijan i Rustam Totrov.

Jedan po jedan izlazili su takmičari Partizana i pozdravljali prisutne, uz zvuke srpske trube.

Na konferenciji za medije, posle pozdravljanja sa najbližima prvi za mikrofon izašao je Rajko Baltić, direktor kluba. Pozdravio je sve prisutne u Klubu sportista u Humskoj 1.

-Prošli smo trnovit put da bi smo bili u šansi da se takmičimo. Bukvalno smo se borili da obezbedimo elementarna sredstva. Neću nikoga da kritikujem, samo hoću da se zahvalim onima koji su bili uz nas, ali i momcima koji se nisu opterećivali novcem, odnosno eventualnim premijama. Ponosan sam što sam na čelu ovakvog društva. Danas neću o parama, nisam o njima hteo da pričam ni pred put već o uspehu koji niko pre nas nije dostigao, čak ni onda kada su u timu bili Horvat, Vukov ili legendarni Gedža Ivanović. Hvala Rvačkom savezu Srbije jer da nije bilo njega ne bismo ni otputovali. Imali smo pomoć od svih ljudi u rvanju iako je u ovom slučaju bila reč o Partizanu. Došli smo u situaciju da naši prijatelji, od kojih smo učili, Ruse pokorimo na njihovom terenu. Udario je kum na kuma! Rekao sam Kareljinu pre finala.žao mi je što ćeš na svom terenu, Novosibirsku, drugi put da izgubiš od kuma – rekao je Rajko Baltić na konferenciji za medije po dolasku na stadion Partizana.

Povezana vest:  SP ISTANBUL, Šestorica Orlova na Bosforu, sledi borba za vize za OI

partizan_docekRadomir Petković, kapiten Partizana i najbolji rvač Lige šampiona i turnira u Omsku još uvek je pod utiskom osvajanja trofeja za 2009. Srpski kolos, najbolji rvač regiona u kategoriji do 120 kilograma pored osvajnja titule imao je i par privatnih treninga sa Aleksandrom Kareljinom najboljim rvačem 20. veka. U Novosibirsku, podsećanja radi na finalu Lige šampiona sastala su se četiri kluba iz Rusije, Turske, Ukrajine i Srbije. Ovoga puta fortuna je bila na strani crno belog kluba.

-Svi smo još uvek pod utiskom. U avionu, pri povratku za Srbiju smo prepričavali sve borbe, još smo u šoku. Ispisali smo prvu stranicu istroije u evropskom rvanju. Sanjali smo finale a postali smo šampioni. U odlučujućoj borbi sve je bilo na strani domaćina ali uspeli smo da se izborimo protiv sudija, u njihovom gradu, na njihovoj strunjači – rekao je Petković.

Predsednik RSS Željko Trajković bio je kratak.

-Izvanredan rezultat. Momci su nas obradovali i iznendaili. Sve čestitke njima a posebne mom prvom saradniku u savezu Rajku Baltiću čije je ovo životno delo – rekao je Trajs.

Povezana vest:  Srebro za veterana Konca

Goran Kreclović obratio se prisutnima ispred Skupštine grada Beograda.

-Imao sam priliku da se rvačima družim prošle godine na olimpijskim igrama u Pekingu. Od njih sam naučio dve stvari da možete da budete nervozni kada takmičari imaju višak kilograma i da dobra ideja može da se pretvori u cilj. Vi ste u Sibiru imali tri važne karakteristike –veštinu, cilj i jačinu. I pokazali se da ste najjači. Ne treba da očajavate što doček nije bio veličanstveniji jer su vas dočekali svi prijatelji rvanja. Vi samo sledite Rajka koji je kumu došao glave – rekao je Kreclović.

partizan_docek (3)Vojislav Tabački, pomoćnik ministra omladine i sporta, takođe se obratio prisutnima na konferenciji za medije.

-Ovo je istorijski uspeh do koga sigurna niste stigli lako. Pobediti Ruse dva puta, pa makar i u klikerima nije lako. Ministarstvo omladine i sporta će adekvatno da učestvuje u uspehu Partizana. Pre puta nije bilo u situaciji da obezbedi sredstva ali verujem da ćemo to učiniti do kraja godine – rekao je Tabački.

 

Slavlje u „Teatru“

Posle konferencija za medije i dočeka ekipa Partizana nastavlja slavlje u renomiranom lokalu „Teatro“ u Sarajevskoj koje će trajati da ranih jutarnjih časova.

 

Maksimović: Najjači smo!

Kristijan Fris: Drago mi je što smo pobedili i nadam se d aćemo i sledeće godine potvrditi rezultat.

Povezana vest:  PRVA RVAČKA LIGA SRBIJE, Spartak i Radnički iz Sombora u plej ofu

Davor Štefanek: I pre puta sam rekao da idemo na finale i osvajanje pehara. To se u Novosibirsku i pokazalo tačnim.

Aleksandar Maksimović: Najjači smo! Prućuili smo maksimum na strunjači i pobedili smo najbolje rvače planete.

Goran Bulatović: Hvala svima na podršci, značila nam je u dalekom Sibiru.

Nikola Knežević: Prvi put u istoriji, na prostoru eks Jugolsavije jedan rvački klub osvojio je Ligu šampiona.

Vladimir Radosavljević: Istroijski uspeh za naš klub i siguran sam da ćemo nastaviti tim tempom da radimo i da budemo sve bolji i bolji.

 

partizan_docek (2)Beograd sledeće godine domaćin LŠ

Postoji najava da će Beograd, tačnije RK Partizan biti domaćin Lige šampiona u Beogradu. Prema nezvaničnim informacijama sa konferencije za medije Baltić je najavio da postoji takva mogućnost i da će se u srpskoj rpestonici okupiti najbolji klubovi Evrope.

 

Omsk

Memorijalni turnir „Jurij Krikuhi“

Posle Lige šampiona srpski orlovi otputovali sa za Omsk na Međunarodni, memorijalni turnir Jurij Krikuhi. Na takmičenju su se pojavila trojica članova Partizana i reprezentativci Srbije Kristijan Fris, Davor Štefanek i Radomir Petković.

Za najboljeg takmičara turnira proglašen je Radomir Petković. Davor Štefanek osvojio je drugo mesto a Fris je bio treći na tom turniru.

-Bio sam raspoložen, bacao sam Rusa u finalu, sve vreme a pre toga sam imao dve pobede, isto sa predstavnicima Rusije. Moje vreme tek dolazi – rekao je kratko Petković.