Rvanje

PIONIRI, KADETI I DEVOJKE UČESTVOVALI NA TURNIRU U BUGARSKOJ

Četiri medalje za slobodan stil

 

Minulog vikenda održan je turnir za kadete i starije pionire u slobodnom stilu a u grčko rimskom za starije pionire. Turnir u Dupnici (Bugarska) okupio je najbolje takmičare te rvačke zemlje kao i borce iz regiona. Srbiju su predstavljali takmičari tri kluba – „Beograd” i Železničar iz prestonice i Radnički iz Kragujevca a osvojene su četiri medalje.

Medalje su osvojene samo u slobodnom stilu a na pobedničko postolje popeli su se: Damjan Đorđević (Železničar) u slobodnom stilu do 39 kilograma osvojio je prvo mesto i proglašen je za najboljeg tehničara turnira. Bogdan Krstić (do 76 kg), kadet bio je prvi iz Kragujevca, Eva Tuba (do 55 kg) bila porva i proglašena za najbolju takmičarku turnira. Drugi Žarko Dickov (pionir, do 52 kg) bio je drugi.

Povezana vest:  Trajković: „Rvački svet voli Srbiju“

Vođa puta Zoran Sinđić, selektor za slobodni stil Sreten Stankov i dvojica trenera Aleksandar Srejić i Lazar Kovačević, iz Beograda osmoro a iz kragujevačkog Radničkog sedmoro rvača.

Ostali takmičari u Bugarskoj bili su: slobodni stil, kadeti – Damjan Perić (do 85 kg), Emil Beljulji (do 55 kg), Bojan Crnilović (do 74 kg), Branko Živanović (preko 85 kg). Stariji pioniri, grčko rimski stil (Radnički, Kragujevac) – Ilija Radovanović, Đorđe Jović, Stefan Tarčić, Bogdan Krstić, Milan Popović, Mladen Popović, Danijel Ibraimović.

Povezana vest:  SP ZA VETERANE, SARAJEVO 2013, Petar Tot drugi, Šrčanski peti

– Turnir je bio visokog kvaliteta za starije pionire, zadovoljan sam učešćem takmičara jer smo osvojili četiri medalje u slobodnom stilu a imali smo još tri peta i jedno sedmo mesto i svi su imali po jedni, dve pobede a finalisti po četiri, pet pobeda. Bilo je dosta borbi i to je deci sada potrebno kao veliko iskustvo za budućnost. Pogotovo što su devojke izašle, prvi put, na neko međunarodno takmičenje da se oprobaju – rekao je Sreten Stanokov, selektor za slobodni stil.