proslava_100_godina (1)PROGLAŠENI NAJBOLJI 2009.

Braća Štefanek, Damjanović i Kecman najbolji

 

U renomiranom beogradskom lokalu „Santo Domingo“ na Crvenom krstu održana je proslava 100 godina modernog rvanja u Srbiji. Pored proslave uručene su i plakete najboljimas za ovu godinu.

Među laureatima se nalaze: najbolji junior – Mario Štefanek (Spartak), najbolji senior – Davor Štefanek (Spartak). Najbolji domaći trener – Sreten Damjanović (Spartak i trener reprezentacije). Najbolji trener za međunarodni program – Boško Kecman (Partizan). Plakete su uručene još Mladenu Kecmanu, generalnom sekretaru RSS; Željku Trajković, predsedniku RSS, Rajko Baltić (potpredsednik RSS i direktor RK Partizan), Nenad Lalović, bivši predsedniku RSS i članu Biroa FILA (Svetska rvačka federacija) uru;io je plakete funkcionerima RSS.

Povezana vest:  RK Vojvodina isključena iz Rvačkog saveza Srbije

-Ovo je veliki dan za naš sport. Proslavljamo 100 godina moderong rvanja u Srbiji i ovom prilikom smo uručili i plakete najboljima za ovu proslava_100_godinagodinu. Iza nas je uspešna, takmičarska godina gde smo osvojili pet medalja na Mediteranskim igrama kao i tri odličja na svetskom prvenstvu u greplingu koje je održano pre dve nedelje u Sjedinjenim Američkim Državama – rekao je Mladen Kecman, generalni sekretar RSS i „glavni krivac“ za organizaciju ovog događaja.

Povezana vest:  EP DO 23 GODINE U POLJSKOJ, Nađ peti u Evropi

Među prisutnima, pored aktivnih i penzionisanih rvača, bili su prisutni i predstavnici Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Gradskog sekretarijata za sport, Sportskog saveza Srbije, a Dane Korica je uručio i plaketu RSS za ovaj jubilej. Pored sportskih radnika u „Santo Domingu“ viđene su javne ličnosti iz sveta politike i estrade kao i brojni sportski radnici iz drugih sportova.