davor_stefanek_i_milorad_dokmanacSP MOSKVA 2010

Orlovi bez medalje u Rusiji

 

Ni durugog dana takmičenja u grčko rimskom stilu srpski rvači nišu došli do pobedničkog postolja. U Moskvu, na svetsko prvenstvo u grčko rimskom stilu, su otputovala četvorica takmičara i to Davor Štefanek (do 60 kg), Aleksandar Maksimović (do 66 kg), Petar Balo (do 84 kg) i Miloš Spasić (do 120 kg).

Povezana vest:  PRVA RVAČKA LIGA SRBIJE, Spartak i Radnički iz Sombora u plej ofu

Danas su rvali Štefanek, Balo i Spasić. Štefanek je prvo kolo bio Slobodan, voljom žreba, a u drugom kolu se sastao sa Dilšodom Aripovim iz Uzbekistana koji je trijumfovao posle dve runde. Već u narednom kolu predstavnik Uzbekistana je izgubio tako da je Štefanek izgubio šansu da se bori u repasažu.

Petar Balo je u prvom kolu pobedio predstavnika Kirgizije sa 2:0 u rundama (1:0,1:0) ali je u narednoj rundi takmičenja naleteo na odličnog, iskusnog, Turčina Nazmija Avluku koji je pobedio sa 2:0 u rundama (3:0,1:0). Iako se mislilo da će Avluka do finala gde će povući Baloa u repasaž on je izgubio u četvrtfinalu od Kubanca Enrikea Pabla Hernandeza.

Povezana vest:  SP MAĐARSKA 2013, Efendiev izgubio na startu

Miloš Spasić, debitovao je na svetskom prvenstvu u Moskvi a u prvom kolu ga je pobedio Gruzijac Guram Perselidze sap o 1:0 u rundama.

Prvog dana takmičenja nastupio je Aleksandar Maksimović koji nije uspeo da dođe do medalje.