ls_turska_kzn_2010LIGA ŠAMPIONA

PARTIZAN DANAS OTPUTOVAO U ANKARU

Rvači: Tron je naš!

 

Istorija srpskog rvanja nastavlja da se piše. Naime, rvači Partizana otputovali su danas za Ankaru gde će narednog vikenda braniti trofej Lige šampiona koji su prošle godine osvojili u Novosibirsku.

Posle dosta peripetija, ponajviše finansijskih, ekspedicija iz Humske 1 je preko Istanbula otputovala za Ankaru, gde ih u subotu i nedelju očekuju borbe u Lige šampiona. Crno beli su put Turske otišli kao šampioni Evrope, rešeni da uprkos paklenoj konkurenciji, ostvare što bolji rezultat.

-Ovo je, moglo bi se reći, repriza prošlogodišnjeg odlaska za Novosibirsk, kada smo osvojili Ligu šampiona. Posle mnogo muka, velikog rada i ogromne neizvesnosti, ipak putujemo za Ankaru, gde branimo titulu. Bez ozbira na sve poteškoće, imamo razumevanje i poverenje da će svi problemi da budu rešeni po povratku. U Turskoj će se naći 16 ekipa, po osam u slobodnom i grčko-rimskom stilu. Među osam odličnih ekipa neko će da bude najbolji – rekao je direktor crno belih, Rajko Baltić.

Povezana vest:  U subotu Plej of 1. Rvačke lige Srbije, Proleter brani tron

Partizan u Tursku putuje u pojačanom sastavu.

-Pripremili smo ekipu. Nadam se da su momci motivisani i da ovaj put u Ankaru neće da bude turistički. Sigurno nećemo nikome bez borbe da prepustimo tron. Svaka medalja za nas je zlata vredna. Moram pre svega da se zahvalim agenciji “Beotravel”, koja nam je dala karte na poverenje, zatim Gradskom sekretarijatu za omladinu i sport, koji je obećao da će posle rabalansa budžeta da nam pomogne, jer bez takve garancije ne bismo krenuli na put. Hvala i Ministarstvu omladine i sporta, koje je takođe obećalo pomoć po povratku iz Turske.

U Turskoj će da se nađu najjače ekipe.

-Aski iz Ankare, pored dva evropska i dva svetska prvaka u redovima, pojačao se reprezentativcima Azerbejdžana i Rusije. Pojačani dolaze i Poljaci, Rumuni, Bugari, Hrvati, pa i Rusi. Reč je o reprezentativnim sastavima. Ova Liga šampiona biće izuzetno teška. Kao što znate, teže je odbraniti tron, nego ga osvojiti.

Rvače je put Turske došao da isprati Nemanja Radović, pomoćnik gradskog sekretara za sport.

Povezana vest:  NOVA KAZNA FILE ZA PETKOVIĆA I RS AZERBEJDŽANA, Produžetak za sedam meseci

-Verujem da će, kao što Rajko reče, ovo da bude repriza prošle godine. Opet sam tu, a bilo bi dobro da se ponovi i osvajanje Lige šampiona. Znam da momci imaju veliko srce i da će da učine sve da sačuvaju titulu. Grad Beograd će pomoći kao i prošle godine, doduše sa zakašnjenjem. Nadam se da će momci da se vrate kao šampioni Evrope i da ćemo za njih morati da obezbedimo dodatne novce. Vidimo se u nedelju na podijumu, koju god da osvojite medalju, zlata je vredna – poručio je Nemanja Radović, pomoćnik gradskog sekretara za sport.

Danas će crno-beli na vagu. U 18,00 časova predviđen je žreb ekipa, dok su sutra na programu eliminacione borbe. U nedelju su dueli za treće mesto i finala.

ls_kzn_turska_2010

Boško Kecman: Verujem u ekipu!

Trener ekipe, Boško Kecman optimista je pred mečeve u Ligi šampiona:

-Imamo malo problema oko težine. Ali, u pitanju su grami. Možda smo za nijansu slabiji nego prošle godine. Tada, u Sibiru, nisam očekivao ni jednu medalju, a desilo se zlato. Uspeha sam postao svestan tek po povratku u Srbiju. Nadam se da će i ova Liga šampiona da bude uspešna – kaže Boško Kecman.

Povezana vest:  Nenad Lalović se sastao sa Vladimirom Putinom u Sočiju

 

SPISAK PUTNIKA

Partizan će u Ankari, pored postojećeg rvačkog kadra, da predstavljaju i pojačanja iz Jermenije, odnosno Belorusije, ali i iz domaće lige.

Među putnicima za Ankaru su: Atila Vajda (do 55 kg), Roman Amojan iz Jermenije (55), Davor Štefanek (60), Aleksandar Maksimović (66), Milan Marić (66), Goran Bulatović (74), Mihailo Bajlović (74), Nikola Knežević (84), Petar Bal (84), Timafei Deiničenka iz Belorusije (96) i Vladimir Radosavljević (120). Stručni štab čine Boško Kecman (trener), Arsen Makvetijan iz Jermenije (trener) i Predrag Borozan (šef struke). Dokgor ekipe je Stevan Sikimić, sudija Milorad Vukić, vođa tima Rajko Baltić, tehiko Božidar Baltić i na put su krenula dva člana Upravnog odbora Milivoj Džaleta i Zoran Marjanović.

SNIMAK SA KONFERENCIJE POGLEDAJTE OVDE!

PHOTO: ataimages.rs