docek_turska_grupnaRVAČI PARTIZANA STIGLI U BEOGRAD

U Srbiju stigao još jedan trofej

 

docek_turska_bulat_trofejU 14 časova iz Ankare su stigli rvači Partizana koji su se u glavnom gradu Turske borili za dva trofeja, u dva takmičenja – Liga šampiona i Kupo CELA (Evropa). U srpskoj prestonici, na stadionu Partizana rvači su dočekani onako kako dolikuje, najpre trubači na aerodromu “Nikola Tesla”, a onda i predstavnici medija, prijatelji i navijači kluba.

Prijatelji kluba i najverniji navijači sačekali su šampione, pozdravili ih, čestitali… I ne samo oni. Članove RK Partizan sačekali su Dragan Atanasov (Ministarstvo omladine i sporta) i Nemanja Radović (Skupština grada).

– Nadam se da vas nismo razočarali – bilo je prvo što je rekao direktor Partizana, Rajko Baltić. – Hvala svima, koji su verovali u nas, posebno Nemanji Radoviću, odnosno Gradskom sekretarijatu za omladinu i sport i Draganu Atanasovu, pomoćniku ministra za sport u Vladi republike Srbije. Da nismo imali njihova uveravanja da će po povratku da bude rešen finansijski problem, ne bismo ni otišli za Ankaru. Uspeli smo da odbranimo jedan trofej. Drugi je ostao u Turskoj, domaćinu. Moram da se zahvalim takmičarima, stručnom štabu, ne samo da su dostojno prezentovali dojučerašnjeg šampiona Evrope, već su pokazali da su budućnost. Drago mi je što smo na tronu.

Povezana vest:  MEDITERANSKI ŠAMPIONAT, Tri medalje za Orlove

Trener crno-belih, poznat je kao skroman čovek.

– Direktor je sve rekao. Samo ću da vam se zahvalim što ste nas ispratili u velikom stilu i dočekali za pamćenje. Hvala momcima. Bez njih se ne bismo radovali trofeju Kupa kupova Evrope – bio je kratak Boško Kecman.

Kapiten je u Ankaru rvao – kapitenski. Perspektivni Aleksandar Maksimović imao je stopostotan učinak u Turskoj.

Povezana vest:  PRIPREME REPREZENTACIJE KOŠUTNJAK, Rvači spremni za 25. Gedžu (FOTO)

– Kao kapiten, ponosan sam na ekipu. Na svakog člana! Turci su nas se, očigledno, uplašili, nisu nas želeli za protivnika, pa su nas turski arbitri oštetili u meču sa Rusima. Ali, važno je da smo osvojili bar jedan pehar – poručio je Aleksandar Maksimović.

Rvačima Partizana čestitao je Dragan Atanasov.

– Ostaje mi da vam u ime Vlade republike Srbije i ministarstva za sport i omladinu čestitam na velikom uspehu. Možda smo u poslednjem trenutku reagovali, da otputujete. Borilački sportovi zaslužuju veću pažnju, koju će, nadam se, da imaju ubuduće. Rvački klub Partizan je poslednjih par meseci imao dosta problema, kako u odlasku na Ligu šampiona, tako i oko Radomira Petkovića. Nadam se da ćete sledeće godine na Ligu šampiona da otputujete bez finansijskij poteškoća Uputio bih apel svim privrednicima da ubuduće dobro razmisle gde ulažu novac, odnosno da ga prosleđuju u sport – rekao je Atanasov.

Povezana vest:  U subotu Plej of 1. Rvačke lige Srbije, Proleter brani tron

Pomoćnik gradskog sekretara za sport i omladinu, Nemanja Radović, verno prati dešavanja u rvanju. On je jedan od onih koji su pomogli crno belima da otputuju za Ankaru.

– Samo ću da se zahvalim momcima, što su ponovo bili sjajni i osvojili trofej. Problemi dolaze i odlaze, ovaj pehar ostaje zauvek – jasan je bio Radović.

PHOTO: ataimages.rs

POGLEDAJTE SLIKE SA DOČEKA

docek_turska_sampanjac