partizan_drugi_kup_2011

ZAVRŠEN DRUGI KUP SRBIJE ZA SENIORE

Partizanu novi trofej, organizator podbacio

 

Završen je drugi kup Srbije u „Hali sportova“ u Subotici. Najbolji seniori države okupili su se u dvorani Dudova šuma a prvo mesto, u ekipnom plasmanu, je pripalo beogradskoj ekipi Partizan koja je „zaradila“ 34 boda. Drugi je bio Spartak, koji je bio i organizator,  sa 30, a treći Proleter iz Zrenjanina sa 24 boda.

Plasman po kategorijama:

Do 55 kg: Gabor Molnar (Radnički, Sombor), Alen Feher (Spartak, Subotica), Živica Ostojić (Proleter, ZR), Atila Vajda (Partizan)

Do 60 kg: Mate Nemeš (Senta), Mario Štefanek (Spartak), Perica Dimitrijević (Radnički KG), Dragan Dešić (Radnički BG)

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Dve pobede i tri poraza srpksih rvača

Do 66 kg: Davor Štefanek (Proleter), Mogamad Bogatirov (Partizan), Danijel Štefanek (Proleter), Milan Marić (Partizan)

Do 74 kg: Aleksandar Maksimović (Partizan), Marko Devčić (Radnički BG), Goran Fijat (Proleter), Miloš Amidžić (Novi Sad)

Do 84 kg: Goran Bulatović (Partizan), Goran Bojanić (Novi Sad), Oliver Tot (Spartak), Aleksandar Lipajić (Spartak)

Do 96 kg: Dejan Franjković (Spartak), Bojan Mijatov (Proleter), Miloš Rkman (Novi Sad), Vujadin Bosnić (Spartak)

Do 120 kg: Miloš Spasić (Radnički), Živan Pešić (Proleter), Srđan Klisarić (Partizan), Vukašin Pejović (Partizan).

Povezana vest:  90 GODINA RK RADNIČKI, Promocija monografije Krstaša

Inače, organizacija je ovoga puta zatajila u Subotici. Spartak koji je tradicionalno dobar domaćin ovoga puta je podbacio. Nije bilo ozvučenja, sa početkom takmičenja se kasnilo sat vremena a nije ni bilo redara.

Borbe su bile odlične prema rečima prisutnih a ekipa Partizana je, jiš jedanput dokazala da je najbolja ekipa u zemlji, i pored kiksa u finalu plej ofa krajem prošle godine.

Pre Drugog kupa Srbije održan je sastanak Predsedništva RSS. Naime, dogovoreno je da će na evropsko prvenstvo u rvanju za seniore u grčko rimskom stilu koje je na programu u maju u Nemačkoj putovati rvači u svih sedam težinskih kategorija. Deo poznatog spiska izgleda ovako: u kategoriji do 60 kg Davor Štefanek, 66 kg Aleksandar Maksimović, 84 kg Petar Balo, 96 kg Dejan Franjković, 120 kg Miloš Spasić. Nije poznato ko će nastupati u kategoriji do 55 kilograma (ranije se tu takmičio Kristijan Fris a sada je suspendovan jer je bio pozitivan) i kategorija do 74 kilograma ali bi tu trebalo da nastupi Mihajlo Bajlović član beogradskog Partizana.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Pobeda Maksimovića, poraz Bulatovića

PHOTO: ataimages.rs