maksa_medalja_nemacka

EP DORTMUND

Maksimović: Na redu Igre u Londonu

 

I ponovo rvač Partizana! Neki su zbog toga nervozni a veliki broj rvačkih poslenika slavi medalju Aleksandra Maksimovića. Godinama unazad u Humskoj 1 ima razloga za slavlje!

Pored domaćih trofeja, odnosno titule i Kupa, osvojena je Liga šampiona, ostvaren je najveći uspeh u istoriji rvača Partizana. Crno beli su dva puta osvojili i trofej Kupa CELA. Potom je stiglo srebro Radomira Petkovića sa prošlog evropskog prvenstva, a sada , bronza zlatnog sjaja Aleksandra Maksimovića sa EP u Dortmundu.

Sve ovo je potvrda da se u timu iz Humske radi na pravi način.

-Osvajanje medalje Maksimovića je izuzetan rezultat Rvačkog saveza Srbije koji je i planiran u ovoj predolimpijskoj godini. Čestitam Aleksandru na izvanrednoj borbi, na koncentraciji i osvajanju prve seniorske medalje i nadam se da je samo jedna u nizu. Takođe, čestitke selektoru Dokmancu, stručnom štabu na odlično odrađenom poslu, zatim ljudima iz Partizana, direktoru Rajku Baltiću, koji je osvajanjem ove medalje pokazao da je prelaz takmičara Partizana iz juniorske u seniorsku konkurenciju propraćen odgovarajućim rezultatima. Ovo je izuzetan rezultat. Mogu slobodno da kažem da je rvanje jedini olimpijski borilački sport koji u kontinuitetu osvaja medalje. Ne smem da zaboravim da se zahvalim Olimpijskom komitetu Srbije i Ministarstvu omladine i sporta, čija je podrška svih ovih godina bila nesebična – poručio je predsednik RSS, Željko Trajković.

Povezana vest:  Putin: Rvanje je osnovni sport na Olimpskim igrama

Ova medalja je rezultat velikog rada, ne samo Maksimovića već i njegovog  trenera Boška Kecmana ali i svih iz kluba. Sati provedeni u kancelariji da se obezbede finansijska sredstva su iza Rajka Baltića direktora kluba, a sada…

Baltić je ponosni direktor.

– Pod ovim krovom, na našu i sreću srpskog rvanja, srpskog sporta, već nekoliko meseci u kontinuitetu imamo dobre povode i razloge za slavlje. Želim da pozdravim sve, a iznad svega, osvajača medalje, glavnog „krivca“ za današnje slavlje, koji je velikim zalaganjem nastavio kontinuitet sa kadetskog prvenstva, nastavio sa tri juniorske medalje, a u subotu je sve krunisao evropskom bronzom, koja je zlatna. Zlatna je, jer je ovo najuzvišeniji rezultat svakog sportiste. Iako je mlad, Maksimović je stavio tačku na jedan naporan, iscrpljujući rad. Rasteretio je sebe, stvorio prostor za naredna takmičenja, pre svega Svetsko i Evropsko prvenstvo, ali i Olimpijske igre. Uspeli smo da sa relativno malim brojem rvača, uđemo klub velikih, odnosno osvajača trofeja. Nadam se da ova medalja neće da bude poslednja u ovoj godini, jer nas čeka Svetsko prvenstvo u Istanbulu – poručio je direktor kluba, Rajko Baltić.

Povezana vest:  (NE)OČEKIVANI EPILOG SKUPŠTINE RVAČKOG SAVEZA BEOGRADA, Goran Kasum novi predsednik

Ipak, najveći „krivac“ za okupljanje medija i poštovalaca rvanja bio je Aleksandar Maksimović koji se na kraju i obratio prisutnima.

– Voleo bih da je ova medalja zlatna, ali za sada nije bilo moguće osvojiti je. Ide prvenstvo sveta. Nadam se da ću tamo da se popnem na tron i obezbedim vizu za Olimpijske igre. Igre u Londonu su mi glavni cilj. Želim da tamo uzmem medalju, dfa se nađem u finalu. Očekivao sam ovo odličje. Mnogo sam truda uložio u njega – jasan je Aleksandar Maksimović.

Povezana vest:  ODRŽAN PRVI RVAČKI TURNIR NA PLAŽI LIDO, Dukić najbolji na pesku

maksa_i_rajko_medalja

NENAD LALOVIĆ, ČLAN BIROA FILA

Partizan fabrika dobrih rvača

Bivši predsednik Rvačkog saveza Srbije Nenad Lalović zadovoljan je rezultatom Maksimovića u Nemačkoj.

– Drago mi je što se vidimo u slavljeničkoj atmosferi. Čestitam Maksimoviću, Rvačkom klubu Partizan, koji osim što pravi dobre rvače. Kada je Maksimović 2007. godine u Beogradu osvojio zlato na juniorskom EP, to je za mene bio vrhunac onoga što sam nekada radio u savezu, jer sam doživeo da se svira srpska himna, usred Beograda zahvaljujući Aleksandru. Tada sam video njegovu opredeljenost i znao da će ovi rezultati da dođu. Oni samo ne dolaze tako brzo. Biće ih još. Njegov uspeh je uspeh svih vas. Rvanje je individualni sport, ali slabo ko od rvača razume da je to kolektivni sport, u kome individua dobija priznanje. Partizan je fabrika dobrih rvača, a savez je učinio sve da ovoga dođe… – rekao je član biroa FILA, Nenad Lalović.

PHOTO: ataimages.rs 

maksa_grupna_kzn