rajko_baltic

(NE)OČEKIVANI EPILOG SKUPŠTINE RVAČKOG SAVEZA BEOGRADA

Goran Kasum novi predsednik

 

Na stadionu Partizana, u Klubu sportista održana je vanredna Skupština Rvačkog saveza Beograda, a glavna tačka dnevnog reda bila izbor novog rukovodstva Saveza.

Posle jednoglasne odluke da su svi organi RS Beograda razrešeni dužnosti, prešlo se na izbor novih. Za predsednika Skupštine RSB izabran je Momir Kecman a novi predsednik Saveza je Goran Kasum, dok je mesto potpredsednika povereno Draganu Markoviću.

Za predsednika Skupštine glasalo se između dvojice kandidata. Rvački klub Radnički predložio je Vojislava Varagića, dok je Beograd želeo da to bude Momir Kecman. S obzirom na to da je od 12 članova bilo prisutno 11, šest je glasalo za Kecmana.

Povezana vest:  PRVA RVAČKA LIGA, Proleter i Partizan sigurni, ko ide u Plej of?!

I ovde su postojala dvojica kandidata i to dosadašnji prvi čovek Rvačkog saveza Beograda – Rajko Baltić i Goran Kasum. Njih dvojica su najpre izneli planove a kada je trebalo da se pristupi glasanju, Baltić, koji je deceniju vodio Rvački savez Beograda rešio je da odustane od kanidature.

-Protivnik sam moje kandidature. Ne želim nijednu funkciju u Rvačkom savezu Beograda. Hvala predlagačima, ali mislim da je bilo dosta. Novoj garnituri ljudi želim mnogo sreće, uspeha, solidarnosti, razumevanja, realnog rada, a ne glasačku mašineriju koja je obično prisutna – poručio je Rajko Baltić i napustio skupštinu.

Povezana vest:  POČINJE 26. „LJUBOMIR IVANOVIĆ GEDŽA“, Sve spremno za spektakl u Šumicama

Goran Kasum jednoglasno je dobio poverenje članova skupštine a s obzirom na to da je Baltić bio predlog i za potpredsednika, Marković je ostao usamljen u kandidaturi za ovo mesto, pa je sa sedam glasova “za” dobio funkciju.

Izabrani su i novi članovi Skupštine RSB a to su: Mladen Kecman, Bulatović, Perović, Stankov, Ranđelović, Gačanović i Milićević, koji su od 11 glasova dobili 10, dok je Varagić bio uzdržan. Nadzorni odbor RSB ubuduće će da čine: Živković, Vejzović i Jovanović, dok generalni sekretar ostaje Stanko Bogdan.

Povezana vest:  EP FINSKA 2014, Kristijan Fris u polufinalu

U članstvo RSB primljena su dva kluba, iako je zahtev podnelo četiri. Svu potrebnu dokumentaciju imali su Sekutor i Zemun, dok će Gladijator i Adrenalin da sačekaju predsedništvo.