Penzionisao se jokozuna Asashorju 

AsashoryuNestašni dečko sumo rvanja Asashorju objavio je da će posle novog skandala u noćnom klubu u Tokiju završiti karijeru, preneli su danas mediji. 
Mongolski rvač, koji nosi titulu jokozune, odnosno velikog šampiona, navodno je 16. januara u toku turnira u Tokiju učestvovao u tuči u kojoj je polomio nos jednom gostu noćnog kluba. 
Izvori iz policije naveli su da se 29-godišnji rvač, čije je pravo ime Dolgorsuren Dagvadorj, s pretučenim gostom se dogovorio da se ceo spor reši van suda. 
-Povlačim se. Izazvao sam mnogo problema. Sada mi je to jasno – rekao je novinarima Asashorju, koji je prošlog meseca osvojio 25. titulu u Carskom kupu, što je prethodno uspelo samo još dvojici sumo rvača. 
Asashorju, čije ime na japanskom znači „jutarnji plavi zmaj“, nikad nije uspeo da pribavi simpatije svih navijača sumo rvanja, pošto je ostavljao previše vulgaran utisak za tu tradicionalnu veštinu. 
Posle penzionisanja Asashorjua, jedini preostali jokozuna u sumu rvanju jeste njegov zemljak, 24-godišnji Hakuho (beli feniks). 

Povezana vest:  Lalović: Optimista sam, rvanje će ostati olimpijski sport