IMG_0640

EP JUNIORI

Bez medalje za srpske junoše u grčko rimskom tilu

Prvog dana EP za takmičare u grčko rimskom stilu srpski Orlovi ostali su bez odličja. Za sada, jedino se medaljom na EP okitila Una Tuba iz Beograda čiji je trener Sreten Stankov.

Srpske junoše nastavile su tradiciju na ovom takmičenju porazima u prvim kolima, baš kao i u slobodnom stilu za dečake i devojke.

U kategoriji do 50 kilograma Danijel Špoljarić izgubio je, u prvom kolu, od Gruzijca Nike Cetsekladzea a pošto je takmičar bivše Sovjetske republike došao do finala u repasažu, borba za bronzu, Špoljarić je izgubio od Jermena Rudika Mkrtčjana.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, ŽREB GRČKO RIMSKI STIL, Maksimoviću lagan žreb

U kateogriji do 60 kilograma Mate Nemeš, na koga su najviše polagane karte za odličje poklekao je, isto,  u prvom kolu a pobedio ga je takmičar Moldavije Maksim Mamulat. Miloš Amidžić prvi je takmičar koji je prošao prvo kolo pobedivši Nemca Florijana Neumaiera. Već u narednom kolu Amidžić je izgubio od Moldavca Igora Besleage.

Povezana vest:  26. „GEDŽIN” MEMORIJAL, Reprezentacija SAD stigla u Beograd

U kategoriji do 96 kilograma bila je oštra konkurencija a Srbiju je predstavljao mladi i talentovani Bin Roland. Ipak, Roland je izgubio u prvom kolu od Jermena Artura Aleksijana.

Sutra je na programu poslednji dan evropskog prvenstva za juniore u Zrenjaninu. Najviše šanse za medaljom imaće Kristijan Gazdag koji će u prvom kolu rvati sa predstavnikom BIH, baš kao i Viktor Neme ali u prvom kolu će imati za protivnika neugodnog Danca.

Povezana vest:  PRVA RVAČKA LIGA SRBIJE, Rezultati i tabela, Partizan prvi

Prema planu i programu rvaće se još četiri težinske kategorije u grčko rimskom stilu a Srbiju će predstavljati Kristijan Gazdag (do 55 kg)a u prvom kolu će rvati sa predstavnikom BIH Ajdinom Brkićem. U kategoriji do 66 kilograma Viktor Nemeš rvaće sa Bo Bondeom iz Danske a u kategoriji do 84 kilograma Aleksandar Lipajić u prvom kolu sastaće se sa Turčinom Aslanom Atemom. U najtežoj kategoriji, do 120 kilograma Nemanja Pavlović na strunjai će se sastati sa Ukrajincem Igorom Didjukom.