kadeti_cupic_vanja_1

JUNIORSKO EP

(Ne)očekivano bez medalja u grčko rimskom za Orlove

 

Na juniorskom evropskom prvenstvu u rvanju, završenom u Zrenjaninu srpski takmičari su osvojili samo jednu medalju i to , pomalo iznenađujuće u slobodnom stilu za žene a za to je najzaslužnija Una Tuba. U grčko rimskom stilu, u osam težinskih kategorija, srpski takmičari nisu stigli da se bore za medalje.

Drugog dana takmičenja nastupila su preostala četvorica srpskih takmičara. Kristijan Gazdag pobedio je Ajdina Brkića predstavnika BIH, što je bilo za očekivati ali je u drugom kolu ispao od strane reprezentativca Finske. U kategoriji do 66 kilograma Nemeš Viktor pobedio je Danca Bo Bondea ali je u drugom izgubio od Rusa Magomeda Čakulova. U repsažau je Nemeš pobedio u borbi za bronzu Benedikta Pufera (Austrija) ali je u drugom kolu izgubio od Rasula Čunaleva iz Azerbejdžana. Aleksandar Lipajić (do 84 kg) izgubio je u prvom kolu od Turčina Aslana Atema dok je u najtežoj kategoriji (do 120 kg) Nemanja Pavlović izgubio od Ukrajinca Igora Didjuka.

Povezana vest:  28. MEMORIJAL “GEDŽA”, Baltić: Turnir premašio očekivanja!

Podsećanja radi, prvog dana takmičenja Danijel Špoljarić (do 50 kg) izgubio je u prvom kolu od Gruzijca, a u repasažu od predstavnika Jermenije. U kategoriji do 60 kilograma Mate nemeš je zaustavljen u prvom kolu od strane Moldavca Maksima Mamulata. Do 74 kilograma Miloš Amidžić u prvom kolu je pobedio Nemca a u drugom izgubio od predstavnika Moldavije. Bin Roland je ostvario dve pobede u repasažu a prethodno je izgubio od Jermena Artura Aleksijana.

Povezana vest:  27. MEMORIJALNI TURNIR „LJUBOMIR IVANOVIĆ”, Baltić: Sve je spremno sem novca!