maksaderbi

SP ISTANBUL

Maksimović i Franjković bez medalje, na redu Štefanek i Radosavljević

 

Počelo je svetsko prvenstvo u rvanju, za sva tri stila – grčko rimski, slobodni za muškarce i devojke. U Istanbulu se okupila rvačka elita a Srbiju će na ovom takmičenju predstavljati šestorica takmičara i to:

Davor Štefanek (do 60 kg), Aleksandar Maksimović (66 kg), Goran Bulatović (do 74 kg), Petar Balo (do 84 kg), Dejan Franjković (do 96 kg) i Miloš Spasić (do 120 kg).

Prvog dana takmičenja nastupili su Aleksandar Maksimović i Dejan Franjković. Franjković je u kategoriji do 96 kilograma izgubio u prvom kolu od Jermena Artura Aleksanijana. Jermen je izgubio u borbi za polufinale od Turčina Cenka Ildema tako da se Franjković nije plasirao u repasaž.

Povezana vest:  Kristijan Fris i Radomir Petković pozitivni na doping kontroli!?

Od Aleksandra Maksimovića se očekivalo najviše, čak i odličje. Maksa je na žrebi za protivnika u prvom kolu dobio Amerikanca Džastina Dašuana Lestera. Vladao je optimizam u srpskom taboru da Maksimović može da prođe prvu prepreku a posle I lako da stigne do borbe za jednu od medalja ali je tamnoputi Amerikanac imao više sreće u prvoj rundi koju je dobio sa 1:0 a u drugoj deonici meča je Lester pobedio sa 2:1 tako je zaustavio člana beogradskog Partizana već na startu takmičenja.

Od tog trenutka svi, članovi stručnog štaba Rvačkog saveza Srbije, pratili su dešavanja na strunjači I rezultate Lestera jer bi njegov ulazak u finale Maksimovića odveo u repasaž i borbu za bronzanu medalju. Ipak, Amerikanac je izgubio u polufinalu od Gruzijca Manučara Taškaide

Povezana vest:  PRIPREME RVAČA ZA EP 2012, Srpski Orlovi se okupili na Košutnjaku

Na takmičenju u Istanbulu ostala su još četvorica srpskih boraca koji će se takmičiti za medalje kao i olimpijsku vizu za London. Sutra (utorak) nastupaju trojica rvača, i to: Davor Štefanek u kateogirji do 60 kilograma, Petar Balo Petar (84 kg) i Miloš Spasić (do 120 kg). u sredu će nastupiti povratinik u nacionalni tim Goran Bulatović (do 74 kg).

Štefanek se voljom žreba (42 rvača u kategoriji) nalazi u gornjem delu, a u prvom kolu će se sastati sa Rumunom Euzebijom Đakonom. Podsećanja radi Rumun je do sada redovno “uzimao meru” Štefaneku a sada je vreme da momak iz Subotice uzvrati i ostvari pobedu.

Povezana vest:  SP BUDIMPEŠTA 2013, Fris zaustavljen na korak do medalje, Franjković stao na startu

U kategoriji do 84 kilograma (47 rvača) Petar Balo u prvom kolu se sastaje sa Edinom Salahom Oudenom iz sirije a ako prođe prvu prepreku sastaće se sa boljim iz duela Antero Rami Hietaniemem (Finska) – Jire Malai (Moldavija).

U najtežoj kategoriji Miloš Spasić je Slobodan prvo kolo a u drugom će rvati protiv Francuza Janika Šepaniaka. Ako Spasić, ecvenutalno, prođe prvu prepreku u narednom kolu će rvati sa boljim iz duela Anton Dok (Hrvatska) – Antonio Ramon Garsija (Dominikanska republika). U kategoriji do 120 kilograma nastupa i Vladimir Radosavljević, za reprezentaciju Crne Gore. Naturalizovani Đetić, poreklom iz Valjeva u prvom kolu rvaće sa Aleksandrom Anuhinom a to će biti veliki test za popularnog Valjevca.