bulatovic_goran_1

PRVA RVAČKA LIGA SRBIJE

Partizan, Spartak i Proleter startovali pobedom

 

Počela je nova ligaška sezona u rvanju grčko rimskim stilom. Posle dominacije Proletera i Partizana, kako na međunarodnoj tako i na domaćoj sceni, ove sezone titulu brani Spartak iz Subotice. Ove sezone u Prvoj rvačkoj ligi biće 10 klubova. Zbog svetskog prvenstva u neolimpijskim disciplinama odložena su dva meča dok su ostala tri susreta održana. Slavili su, kako se i predpostavljalo Proleter, Spartak i Partizan.

Povezana vest:  U SUBOTU SE U „ŠUMICAMA“ ODRŽAVA 24. MEMORIJAL „LJUBOMIR IVANOVIĆ GEDŽA“, U čast rvačke legende

U ekipi Proletera koja je pregazila Sentu jedino je izgubio Kostić od Tota u kategoriji do 96 kilograma, a sigurni su bili Davor Štefanek, Marković, Fijat i Mijatov. U Kragujevcu su rvali Radnički i Partizan. Perica Dimitrijević i Miloš Spasić bili su sigurni za Radnički dok su u crno belom timu pobede ostvarili Marić, Bogatirjev, Goran Bulatović i Nikola Knežević.

Povezana vest:  Prva zlatna medalja za Južnu Koreju u rvanju

Branilac titule, subotički Spartak pobedio je Potisje iz Kanjiže. Iako oba kluba nisu imali rvače u kategoriji do 55 kilograma ekipa sa severa Srbije lako je stigla do pobede u prvom kolu. Kod Potisja jedina svetla tačka bio je Emre Molnar koji je bio bolji od Aleksandra Lipajića. Pobede za plavo bele ostvarili su Mario Štefanek, Mate Nemeš, Danilo Bosnić i Dejan Franjković.

Povezana vest:  Jonemicu najbolji do 66 kilograma

Rezultati 1. kola

Senta – Proleter 1:6

Radnički (Kg) – Partizan 2:5

Potisje (Kanjiža) – Spartak 1:5

Odloženi mečevi:

Radnički (Bg) – Partizan (Tom)

LJIG (Mladenovac) – Radnički (Som)