mladen_kecman

Mladen Kecman dobio zvanje olimpijskog sudije

 

Posle više od dve decenije, jedan srpski sudija uspeo je da stigne, tačnije, položi za najvišu kategoriju u deljenju pravde na strunjači, odnosno olimpijskog arbitra u rvanju i imaće priliku da sudi na Olimpijskim igrama!

Mladen Kecman, doskorašnji generalni sekretar Rvačkog saveza Srbije, dobio je potvrdu od Svetske rvačke federacije (FILA) da je položio za olimpijskog sudiju.

– Uspeo sam da se nađem među 56 sudija u svetu – prve su reči Mladena Kecmana. – Važno mi je da sam uspeo u tome. Više mi nije bitno ni da li ću da sudim, važno je da sam ispunio zacrtani cilj. Šta god zacrtam, ja ispunim. Želeo sam da sa 35 godina, kao veteran, pobedim reprezentativca Srbije, uspeo sam, hteo sam da budem generalni sekretar – bio sam. Šta god da sam radio, činio sam to najbolje što sam znao. Kvalitetno. Svaki posao. Svake godine na Svetskom prvenstvu za juniore, nekoliko stotina arbitara polaže za zvanje „olimpijskog sudije”, a položi njih troje-četvoro. Drago mi je što sam se našao među njima, odnosno što su drugi procenili da umem da delim pravdu.

Povezana vest:  Asgarovu zlato do 60 kilograma

Poslednji sudija iz Srbije koji je imao zvanje olimpijskog sudije bio je Vojislav Tabački.

– Pre 20 i kusur godina Tabački je položio. Od tada – praznina.

Sada postoji šansa da delite pravdu na OI u Londonu naredne godinu.

– Samo sudije sa olimpijskim zvanjem, mogu da sude kvalifikacione turnire za OI, Olimpijske igre, Evropsko i Svetsko prvenstvo. Na prošlim igrama, u Pekingu, svi arbitri, koji su položili za ovu kategoriju, delili su pravdu. Sada će, verovatno, da bude neki filter. Pretpostavljam da će to da bude Evropsko prvenstvo u Beogradu, na kome ću, izvesno je, da delim pravdu.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Otvorena prva rvačka sekcija u beogradskim školama

Nije Kecman iz prvog puta došao do najvišeg stepenika suđenja.

– Ovo je bio treći pokušaj. Imao sam neki osećaj da ću uspeti. Znao sam da trud mora da se isplati – smatra Mladen.

I Vesna uspela

Dobra vest je stigla na još dve adrese srpskih sudija. Vesna Piperski-Cucić, jedina žena među arbitrima, kao i Nenad Nenadić, položili su za „prvu kategoriju”. Sa novim uspesima, Rvački savez Srbije ima 15 sudija međunarodne kategorije.

Povezana vest:  „LJUBOMIR IVANOVIĆ – GEDŽA“, Reprezentativci o Memorijalu

PHOTO: ataimages.rs