bojan mijatov sel

SVETSKO PRVENSTVO U MAĐARSKOJ

Bojan Mijatov: Možemo do medalje

Svetsko prvenstvo u rvanju, u sva tri stila počelo je u Budimpešti a grčko rimski stil na programu je u subotu i nedelju. Reprezentacija Srbije kreće put Mađarske u četvrtak a selektor Bojan Mijatov optimista je pred put.

Ovo je prvo veliko takmičenje od kako se glasalo u Buenos Ajresu na 125. sesiji  Međunarodnog olimpijskog komiteta gfde je rvanje ostalo u porodici olimpijskih sportova a očekuje se veliki broj takmičara. Posalednji put svetsko prvenstvo u Budimpešti održano je 2005 a poslednju medalju za Srbiju na Planetarni skupovima osvojio je Kristijan Fris u Bakuu (Azerbejdžan) 2007.

-Putujemo u četvrtak. Momci su dobri sa kilogramima, puni su elana i sve je dobro. Bitno je da nema povreda i da plan i program ispunjavaju u celosti – prve su reči Bojana Mijatova, selektora reprezentacije Srbije.

Povezana vest:  GOLDEN GRAN PRI AZERBEJDŽAN 2013, Štefanek peti, Fris i Nemeš solidni

Najviše šanse da stignu do pobedničkog postolja imaju Kristijan Fris (do 60 kg) i Aleksandar Maksimović (do 66 kilograma). Mijatov ima najviše poverenja upravo u Frisa i Maksimovića da stignu do odličja.

-Pošto smo odradili dosta priprema u zemlji i inostranstvu njih dvojica su sparingovali sa najkvalitetnijim borcima. Fris i Maksimović su pokazali da su u egalu sa protivnicima, čak i za nijansu bolji a samim tim možemo očekivati da uđu u borbu za visok plasman. Ima boraca koji im lično ne odgovaraju ali se nadam da uz dobar žreb obojica mogu da uđu u borbu za visok plasman. Bitno je da se dobro osećaju, sve treninge odraili su maksimalno. Sve ide po planu i spremni su za takmičenje.

Povezana vest:  SP GREPLING 2011, Beograd domaćin najboljih svetskih rvača

Viktor Nemeš (do 74 kg) i Dejan Franjković (do 96 kg) su momci koji iz senke mogu da iznenade.

-Nemeš je još junior, ovu sezonu je odradio maksimalno, bio je peti na svetskom prvenstvu. On je sa protivnicima tu negde u njegovoj kategoriji zato mislim da će mu ovo takmičenja dobro doći a njegovo vreme tek dolazi. Dejan Franjković je imao povredu pre mesec dana, njega smo odmarali ali je u treningu. Gledao sam eventualne protivnike u njegovoj kategoriji. Biće teško jer je prijavljeno 35 rvača a, lično, bio bi zadovoljan da Franjković uđe među 10 najboljih rvača sveta i tako bi opravdao moja očekivanja – rekao je Mijatov.

Povezana vest:  PRVA RVAČKA LIGA SRBIJE, Proleter dočekuje Partizan, Spartak na Crvenom krstu

Poslednja medalja osvojena je 2007. Da li se može do novog odličja?

-Iskreno, nadam se medalji, neću da obećavam ali smo blizu. Ponavljam, bitno je da nema povreda, da su svi momci dobri sa kilažom i da jedva čekaju da stanu na strunjaču. Radili smo naporno cele godine a cilj nam je bio ovo svetsko prvenstvo. Ostalo, momci će reći na strunjači i siguran sam da će dostojo reprezentovati srpsko rvanje u Srbiju u Mađarskoj a rezultat će doći – rekao je na kraju Mijatov.