RVAČI PONOVO NA KOŠUTNJAKU

 

Stara baza ponovo aktivna u Beogradu

kecman 7Istorija je počela da se vraća, da se ponovo piše. Rvači Srbije ponovo imaju bazu na Košutnjaku, u staroj sportskoj bazi, sa mesta koje je decenijama unazad bilo mesto okupljanja najvećih šampiona sa prostora eks Jugoslavije.

Pored mesta za strunjaču koja će biti postavljena 24 časa dnevno 365 dana u godini dobijeni su i termini za bazen i za teretanu.

– Snovi su se obistinili i uz velike napore ministarke za sport Republike Srbije Snežane Samardžić – Marković i direktora Republičkog zavoda za sport Jasminka Pozderca nemoguće se obistinilo. Posle 30 godina rvanje dobija bazu na Košutnjaku, u SC Košutnjak, odakle su pre tri decenije asovi poput Damjanović, Frgić, Momir Petković, Momir Kecman pod dirigentskom palicom Ljubomira Ivanovića – Gedže donosili najveća odličja i stekli epitet najtrofejnijeg olimpijskog sporta u zemlji. Ta nit se u ovih 30 godina nije prekinula već i današnje generacije ređaju pehare i medalje na svojim zidovima. Baza koja je omogućena, velikim naporom Ministarstva za omladinu i sport na čelu sa ministarkom, konačno je ponovo dobila svoju bazu u prestonici. SC Košutnjak i Republički zavod za sport neće se postideti i kada u tu bazu budemo pozvali, kao sparing partnere, vodeće svetske sile kako u rvanju tako i u ekonomiji.

Povezana vest:  SP BUDIMPEŠTA 2013, Maksimović lake ruke na žrebu, Nemeš protiv Azerbejdžanca

Već se krenulo sa planovima.

– Sledećeg meseca u planu su nam probne pripreme dok nas početkom godine očekuje pravi test gde ćemo biti domaćini rvačkim nacijama poput Mađarske, Rusije, Bugarske, SAD i drugih, baš tu na Koštunjaku a sve u cilju napretka naših rvača kako tehničko taktički tako i kondicione. Naravno, ovakav vid priprema omogući će i medijsku prodornost našeg sporta jer će na jednom mestu biti više olimpijskih i svetskih šampiona koji će se pripremati za narednu sezonu – rekao je Kecman, na kraju.

Povezana vest:  PRVA RVAČKA LIGA, Proleter siguran, pobeda Partizana u Subotici, poraz Zvezde

 

Crvena zvezda na tankom ledu

Minulog vikenda održana su samo tri od četiri meča u Prvoj rvačkoj ligi Srbije. Naime, rvači Crvene zvezde nisu otputovali na planirani meč. Generalni sekretar RSS Mladen Kecman povodom neodlaska Crvene zvezde na ligaški meč bio je jasan.

-U koliko predstavnici RK Crvena zvezda daju na uvid lekarski nalaz da su rvači bili bolesni ekipa Crvene zvezde neće biti sankcionisana i taj meč će se naknadno odrvati o trošku Crvene zvezde. U protivnim može da se desi da crveno beli budu diskvalifikovani iz daljeg takmičenja i da se njihovi rezultati brišu – rekao je Kecman.

Povezana vest:  PRVENSTVO MEDITERANA, Orlovima se posrećilo