mladen_kecman

EP SRBIJA 2012

Mladen Kecman jedini sudija Srbije na EP spreman za Šampionat

 

Na predstojećem evropskom prvenstvu u rvanju, u sva tri stila – grčko rimski i slobodni za muškarce i devojke, u srpskoj prestonici okupiće se najbolji rvači Starog kontinenta. Pored takmičara u Beogradskoj areni biće i sudije koji su nezaobilazni deo rvanja.

Srbiju će na ovom takmičenju predstavljati Mladen Kecman kao jedini sudija iz Srbije jer, jedini ima zva nje sudije olimpijske kategorije.

-Biće mi velika čast što sam jedini sudija iz Srbije i kao takav pokušaću da dostojno predstavim svoju zemlju ali i srpske sudije. Naravno, trudiću se da budem dobar domaćin kolegama iz inostranstva – prve su reči Mladena Kecmana.

Povezana vest:  Musli: Najvažnije mi je bilo da igram, Mega je u dobroj poziciji

Sudije su uvek na udaru javnosti.

-Velika je odgovornost deliti pravdu na ovako velikom takmičenju ali saznanje da su posledice dobrog suđenja na ovom takmičenju korak bliže Olimpijskim igrama u Londonu na kojima ću učestvovati je logičan splet događaja – rekao je Mladen Kecman, koji je prvi overio vizu iz srpskog rvanja za OI u Londonu.

Progrnoza rezultata na EP za srpske takmičare?

-Po kvalitetu i dosadašnjim rezultatima izdovjio bih Aleksandra Maksimovića i Davora Štefaneka. Maksimović je prošle godine u Dortmundu osvojio medalju na EP dok za Štefaneka lično smatram da je jedan od 10 najboljih rvača na svetu, trenutno. Samo je pitanje njegovog trenutnog nadahnuća i spremnosti. Ne bih podcenio ni ostale takmičare kako u grčko rimskom tako i u slobodnom stilu za muškarce i devojke. Izlazimo u punim sastavima na evropsko prvenstvo tako da je šansa za osvajnje medalje veća. Napominjem da mi je velika žal ostaje za lošom strategijom gde smo izgubili rvače poput Kristijana Frisa, Radomira Petkovića, Miloša Kesića, Mihajla Bajlovića, po jednoj osnovi a isto toliko zbog zanemarivanja stručnog i marketiškog rada.

Povezana vest:  Mladenovac u eliti

Na kraju Mladen Kecman je rekao:

-Prava je sreća što pod nebom Srbije rastu takvi sportski talenti pa uvek sa takmičenja ostvarimo odličan rezultat, kako pojedinačno tako i ekipno. Što se organizacije tiče ljudi koji to nikada nisu radili ne znaju koji je to posao. Skockati sve segmente jednog ovakvog takmičenja mora da bude hioruški izvedeno i mislim da su tandem Željko Trajković, predsednik Rvačkog saveza Srbije i Rajko Baltić, direktor Šampionata pravi potez za ovo Prvenstvo a siguran sam da će to biti najbolje do sada što se desilo u rvanju u Srbiji.

Povezana vest:  PRVA RVAČKA LIGA, Proleter pregazio Radnički iz Sombora