stefanek_plavi_triko

EP SRBIJA 2012
Dobar start Štefaneka
 
Reprezentativac Srbije u kategoriji do 60 kg u grčko rimskom stilu Davor Štefanek uspešno je startovao na Evropskom prvenstvu u Beogradu.  Štefanek je u prvoj kvalifikacionoj borbi u dve runde savladao Manuela Almeidu iz Portugalije sa 4:0 u bodovima. To je bio prvi nastup jednog našeg reprezentativca na Evropskom prvenstvu u grčko rimskom stulu u beogradskoj Areni.
U narednoj borbi Štefanek će se boriti protiv protiv Doniora Islamova (Moladavija), koji je bio uspešniji od Patrika Štadelmana (Švajcarska).
Tokom pre podnevnog programa od naših rvača nastupiće još Dejan Franjković (96 kg) i Kristijan Gazdag (55 kg). Super teškaš Miloš Spasić (120 kg).
Našu zemlju na ovogodišnjem prvenstvu u Beogradu predstvljaju Aleksandar Maksimović (66 kg), Goran Bulatović (74) i Petar Balo (84).
-Prva borba je uvek najteža. Dobro sam rvao protiv Portugalca i idem dalje ka svom cilju. Moj ceij na ovom prvenstvu je ulazak u finale -rekao Štefanek još zadihan nakon ubedljive pobede.
Trener reprezentacije Srbije Sreten Damjanović je rekao da je prva borba na prvenstvu uvek najteža.
,-Zbog skidanje kilaže taj prvi duel je uvek važan. Štefanek se borio onako kako smo se dogovorili. Nadamo se da će ovo biti samo jedna u nizu borbi Štefaneka – rekao je Damjanović.
Proslavljeni srpski i jugoslovenski rvač, olimpijski pobednik iz Montreala 1976. godine Momir Petković ušao je nakon prve pobede u boks Štefaneka da ga ohrabri i čestita svom  sugrađaninu iz Subotice.
-Dobro je krenulo. Samo neka tako nastavi i neće biti brige za njegov dalji nastup na šampoinatu – rekao je Petković.

 

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Otvoreno prvenstvo Evrope u rvanju