franjkovic_plavi_triko_2

EP SRBIJA 2012
Dve pobede i tri poraza srpksih rvača
 
Srpski rvači grčko rimiskim stilom zabeležili su dve pobede i tri poraza u dosadašnjem toku takmičenja na Evropskom prvenstvu u beogradskoj Areni.
Posle pobede na Portugalcem Mauelom Almeidom u kvalifikacijama, Davor Štefanek u kategoriji do 60 kg u osminifinla bio uspešniji od Švajcarca Patrika Štadelmana u dve runde. Tako se Štefanek plasirao među osam najboljih rvača na  evropskom prvenstvu u svojoj kategoriji. Protiv švajcarskog predstavnika, koji je u prvom kolu bio bolji od Moldavca Islamova, Štefanke je odlično rvao, baš onako kako je od njega tražio trener Sreten Damjanović.
Štefanek će se u četvrfinalu susreti protiv Ištvan Levai iz Slovačke. Ako taj meč reši u svoju korist, on će obezbediti najmanje borbu za bronzanu medalju.
-Štefanek je ispoštovao naš dogovor da u prvoj rundi rve u parteru. On je to odlično odradio, a u drugom delu meča je lako poentirarao. Važno je da se njegova forma diže – rekao je Damjanović posle drugog meča Štefaneka.
Trojica drugih srpskih reprezentativaca nisu uspeli da prođu kvalifikacije. Kristijan Gazdag je ubedljivo bio poražen u kategoriji od 55 kg od sjajnog borca iz Mađarske Petera Modoša. Modoš je za 15-tak sekundi u obe runde pobedio našeg mladog 18.godišnjeg Gazdaga, pred kojim je, ipak, lepa perspektiva.
Veći otpor svom protivniku pružio je u kategoriji do 96 kg Dejan Franković. On je protiv odličnog Bugarina Kolojana Diševa svoju prednost izgubio u početku borbe, kada je iskustvo nadjačalo Franjkovićev entuzijazam.
Najzad, superteškaš Miloš Spasić je imao težak meč protiv Rolfa Beringera iz Nemačke. Iskusniji Nemac je rešio obe runde u svoju korist.
-Spasić je dobro radio meč koliko mu je to protivnik dozvoljavao. Nije razočarao, ali ostaje senka da su naša tri, od četiri borca, već eliminisana – smatra trener Damjanović.
Davor Štefanek nastavlja nešto kasnije svoj put do finala. Teško je očekivati da će neko od naših eliminisanih rvača biti kasnije povučeni u repesaž.

 

Povezana vest:  UFC Sponzor Svetskog prvenstva u Las Vegasu!