stefanek
GOLDEN GRAN PRI AZERBEJDŽAN 2013
Štefanek peti, Fris i Nemeš solidni
 
Finalni Golden gran pri završen je u Azerbejdžanu a u cast pokojnom predsedniku Azerbejdžana Hejdaru Alijevu. U Bakuu su se okupili najbolji rvači sveta a Srbiju su predstavljala trojica takmičara. Najbliži medalji I novčanoj nagradi bio je Davor Štefanek koji je u meču za treće mesto izgubio od predstavnika Irana.
U kategoriji do 60 kilograma Kristijan Fris zauzeo je 16 mesto. U prvom kolu Fris je izgubio od Mamadova iz Azerbejdžana a u repasažu je Fris izgubio od Tagijeva, takođe reprezentativca Azerbejdžana.
Davor Štefanek i Mate Nemeš nastupili su u kategoriji do 66 kilograma gde je bilo 20 rvača. Nemeš je završio na 10 mestu. U prvom kolu je Nemeš pobedio Davitaiu iz Gruzije ali je u drugom kolu izgubio od Čunajeva iz Azerbejdžana. U repasažu je Nemeš izgubio od Davora Štefaneka.
Srpski reprezentativac je imao četiri borbe. U meču za treće mesto Štef se sastao sa Omid Haji Noroziem iz Irana. U meču za pobedničko postolje i 2.000 dolara, koliko iznosi treće mesto, pobedio je godinu dana mlađi takmičar iz Irana.
Povezana vest:  Alisa Marić i Nenad Lalović razgovarali o problemu rvanja