maksa_1_kolo (1)

EP SRBIJA 2012

Pobeda Maksimovića, poraz Bulatovića

 

U popodnevnom programu srpska reprezentacija u rvanju grčko rimskim stilom na Evropskom prvenstvu u Beogradu, zabeležila je po jednu pobedu i jedan poraz. U kategoriji do 66 kg Aleksandar Maksimović je savladao Benedikta Pufera iz Austrije u dve runde, dok je Goran Bulatović u kategoriji 74 kg izgubio od Marcina Kulinica iz Poljske, takođe, u dve runde.

Povezana vest:  PRVA RVAČKA LIGA SRBIJE, Rvači Radničkog bez bele zastave u Šampionatu

U narednom kolu Maksimović će se za ulazak u četvrtfinale sastati sa Hristosom Apostoluom iz Grčke. Do finala Maksimoviću su neophodne još tri pobede.  Bulatović moze ući u repesaž samo ako njegov protivnik Kulinic bude finalista.

U prvoj borbi naš reprezentativac Petar Balo je poražen od Litvanca Laimutisa Adomaitisa u dve runde.

-Maksimović je taktički odlično rvao. Imao je pritisak prvog kola, dosta je skidao i kilograma, pa smo se bojali kako će se to odraziti na njegovu formu. Ali, sve je to dobro rešeno, jer je naš rvač pokazao da pripada evropskoj klasi – rekao je nakon ubedljive pobede Maksimovića, selektor reprezentacije Milorad Dokmanca.

Povezana vest:  KVALIFIKACIONI TURNIR ZA OI U KINI, Maksimović overio normu za London

Juče je Davor Štefanek osvojio bronzanu medalju za Srbiju. Eliminisani su Dejan Franjković, Miloš Spasić i Kristijan Gazdag. Finalne borbe na programu se večeras u beogradskoj Areni od 19,00 sati.