rajko_i_bosko_mart

Rajko Baltić: Štefanekova bronza je naša realnost

 

Direktor Evropskog prvenstva u rvanju Rajko Baltić izjavio je večeras da je jedna medalja za Srbiju trenutno realnost, kada je u pitanju najstariji svetski sport. Bronzano odličje na nedavnom šampionatu u „Beogradskoj areni“ osvojio je Davor Štefanek u kategoriji do 60 kilograma, a drugi pretendent Aleksandar Maksimović nije uspeo da stigne do podijuma, pošto je u borbi za treće mesto izgubio od Šveđanina Ove-Matijasa Gintera.

Povezana vest:  SP ZA KADETE 2013, Srpski i azerbejdžanski volonteri na SP u rvanju u Zrenjaninu

-Štefanekova bronzana medalja je naša realnost u ovom trenutku i ostaje nam da žalimo što nacionalna himna nije intonirana u Areni. Maksimovića su pet sekundi delile od plasmana u finale, ko zna šta bi kasnije bilo – rekao je Baltić na završnoj konferenciji za novinare u Domu Vojske Srbije.

Baltić je izrazio zadovoljstvo što tokom prvenstva od 3. do 12. marta nije zabeležen nijedan incident i dodao da je u svet iz Beograda otišla lepa slika.

Povezana vest:  SP ZA KADETE 2013, Bajin izgubio u prvom kolu

-Ponosni smo, jer smo opravdali ukazano poverenje i doprineli afirmaciji Srbije, kako u oblasti sporta, tako i u drugim segmentima. Dobili smo pohvale od predstavnika Svetske i Evropske rvačke federacije da smo u organizacionom smislu nadmašili olimpijski turnir u Pekingu pre četiri godine – rekao je Baltić.

On je je podsetio da je uporedo sa EP pokrenuta akcija „100+1“ strunjača, koja za cilj ima populariziciju i omasovljavanje najstarijeg i našeg najtrofejnijeg olimpijskog sporta. Na prvenstvu Evrope u rvanju grčko-rimskim i slobodnim stilom ucestvovao je 461 takmičar iz 43 zemlje, a Beograd je u to vreme posetilo više od 1.000 gostiju.

Povezana vest:  Egipatski rvači propustili svoje borbe