OTVORENO PRVENSTVO MAĐARSKE U GREPLINGU

Srpski dvojac za odličja

 

grepling srbijaPrvo Otvoreno prvenstvo Mađarske u greplingu na programu je u suboru u Budimpešti. Sve popularnija rvačka disciplina grepling iz Amerike „krupnim koracima“ prelazi i na Stari kontinet. Tako je i nacionalni savez Mađarske odlučio da krene sa organizacijom takmičenja u greplingu.

Iz Srbije, put Budima krenuće dvojica takmičara, najboljih u Srbiji, Aleksandar Milićević (do 66 kg) i Srđan Klisarić (do 120 kg)a predvodiće ih selektor neolimpijskih disciplina Dalbor Perović.

-Ovo je prva velika provera naših takmiačra pred odlazak na svetsko prvenstvo koje je na programu od 10. do 13. decembra u Sjedinjenim Američkim Državama. Počeli smo sa pripremama za to veliko takmičenje i sada nam sledi kontrolni turnir u Mađarskoj. Sve ovo nam je priprema za planetarni skup koji je na programu sledeće godine u beogradu – rekao je Perović.

Povezana vest:  PRVA RVAČKA LIGA SRBIJE, Proleter i Partizan sigurni, Novi Sad iznenadio Spartak

Selektor Perović svestan je konkurencije u greplingu, pogotovo na svetskom nivou ali je siguran u pomenutu dvojicu takmičara i njihov rezultat.

-U Mađarskoj na takmčenju će konkurencija biti žestoka s obzirom da je to poslednja provera pred svetsko prvenstvo u Americi. Mađarska je poznata po grčko rimskom stilu i siguran sam da će se i njihovi rvači okušati u greplingu jer je mnogo atraktivnija disciplina od grčko rimskog stila. Naravno, neću ništa da omalovažavam ali grepling je sport budućnosti i iz godine u godinu je sve popularniji i masovniji u Evropi a da ne govorim o svetu.

Povezana vest:  RVANJE, Štefanek i Fris u finalu Evropskog prvenstva

Očekivanja od takmičara Srbije u narednom periodu su velika.

-Očekujem da momci naprave odličan rezultat u Mađarskoj. Klisarić je trenirao grčko rimski stil a sada se orjentisao samo na grepling a njegovi nastupi i rezultati na dva turnira u Srbiji obezbedili su mu mesto u nacionalnom timu. Ovo su još uvek pionirski koraci za našu rvačku disciplinu u Srbiji ali siguran sam da ćemo napraviti odlične rezultate u narednom periodu. Pokazatelj tome je i Milićević koji je na svetskim igrama bio drugi i na svetskom prvenstvu peti. Mađarska bi trebala da im bude lakši trening za SAD – rekao je Perović.