Rvanje

OSMO KOLO PRVE RVAČKE LIGE SRBIJE

 

Očekivana pobeda Proletera

Crvena zvezda – Proleter 1:6

kristijan_frisHala: SD Radnički. Gledalaca: 16. Delegat: Ilić (Beograd). Sudije: Jakovljević i Sinđić (Kragujevac) i Ludoški (Zrenjanin). Lekar: Kostić (Beograd).

Rezultati mečeva: do 55 kg: Marinković (Crvena zvezda) – Marković (Proleter) 0:1 (predaja). Do 60 kg: – Nemeš 0:1. Do 66 kg: Tomić – Fris 0:1 (tuš). Do 74 kg: N. Dukić – Nećakov 1:0. do 84 kg: Šašović – Balo 0:1. Do 96 kg: Lukić – Vulešević 0:1. Do 120 kg: Barović – Grujić 0:1 (bez borbe).

Ekipa Proletera u meču protiv Crvene zvezde dobila je rutinski borbu sa 6:1 i povrdila učešće na plej ofu.

Kristijan Fris je tuširao mladog Tomića bez većih problema. Nenad Dukić pobedio jeIvana Nećakova i to je bila i najbolja borba u prvom meču u hali Radničkog. Petar Balo, reprezentativac Srbije bio je izuzetno raspoložen za meč i obe runde odradio je sa maksimalnim učinkom. Tokom meča u kategoriji do 96 kilograma dogodio se incident u meču između Lukića i Vuleševića ali sve se završilo sportskim pozdravom.

 

Crno beli potvrdili prvo mesto

Partizan – Senta 5:2

bulatovic_goran_1Hala: SD Radnički. Gledalaca: 20. Delegat: Ilić (Beograd). Sudije: Jakovljević i Sinđić (Kraguejvac) i Ludoški (Zrenjanin). Lekar: Kostić (Beograd).

Povezana vest:  Aleksandar Maksimović: Osvojiću medalju u Londonu

Rezultati mečeva: do 55 kg:Stankov (Partizan) – Nađ (Senta) 0:1. Do 60 kg: Katanić – V. Nemeš 0:1 (tuš). Do 66 kg: Marić – Feher 1:0. Do 74 kg: Maksimović – Dimović 1:0. Do 84 kg: Bulatović – Šefer 1:0. Do 96 kg: Radosavljević – Hanđa 1:0. Do 120 kg: Petković – Poljak 1:0 (bez borbe).

Prvoplasirana ekipa Partizana u poslednjem kolu sastala se sa Sentom. Ovaj meč crno belima nije bio od presudnog značaja dok je za senćane bilo da li će ući u plej of koji je na programu naredne nedelje.

U prvoj borbi, koja se rvala u tri runde, bila je neizvesna do poslednje sekunde. Ipak Nađ je dobio taj meč. Mate Nemeš (do 60 kg) odario je borbu maksimalno i tuširao protivnika a u kategoriji do 66 kilograma sastali su se Marić i Feher. Prvu rundu dobio je Marić ali tek u parteru kada je napravio bod. U drugoj deonici meča Marić je taktički odradio i završio meč.

U kategoriji do 74 kilograma Maksimović se sastao sa Dimovićem. Prvu deonicu meča Maksimović je dobio tehničkim tušem. i drugu rundu Maksimović se „probudio“ i posle 38 sekundi završio meč.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Svečana akademija povodom 100 godina rvačkog sporta u Srbiji

Goran Bulatović u prvoj rundi osvojio je četiri poena i zasluženo slavio u prvoj deonici meča a u drugoj rundi isto je bio neumoljiv prema protivniku. Reprezentativac Crne Gore Vladimir Valjevac Radosavljević (do 96 kg) izgubio je prvu rundu jer u parteru nije uspeo da okrene protivnika. U drugoj deonici, u stojci, Radosavljević je bio nešto pasivniji i čekao je parter do odbrani i da ode u treću rundu što mu je i pošlo za rukom. U trećoj deonici meča Radosavljević je dobio poen u stojci.

 

Krstaši zabeležili i drugu pobedu

Radnički – Potisje 4:3

Hala: SD Radnički. Gledalaca: 25. Delegat: Ilić (Beograd). Sudije: Jakovljević i Sinđić (Kraguejvac) i Ludoški (Zrenjanin). Lekar: Kostić (Beograd).

Rezultati mečeva: do 55 kg: Beljulji (Radnički) – Gazdag (Potisje) 0:1. Do 60 kg:  – Vajda 0:1. Do 66 kg: Dešić – Zerge 0:1. Do 74 kg: Devčić – Lerinc 1:0. Do 84 kg: Marković – Molnar 1:0. Do 96 kg: Dukić – Šuljok 1:0. Do 120 kg: Pejović – Farago 1:0.

Ovaj meč nije imao nikakav takmičarski karakter jer su obe ekipe rezervisale ostanak u ligi i naredne godine i nisu bile u zoni ispadanja a nisu mogle ni da konkurišu za plej of. Ipak, rvači Radničkog zabeležili su važnbu pobedu u poslednjem kolu.

Povezana vest:  Bugarski selektor Nazarijan poceo šrajk glađu

Mladi Dragan Dešić, na opšte iznenađenje dobio je prvu rundu iskusnog Zergea. Odlično je tkatički odradio rundu. Drugu deonicu je poveo Zerge i vratio rundu te je treća deonica odlučivala a nju je dobio iskusni Zerge.

Marko Devčić (do 74 kg) sastao se sa Lerincom. Posle tri teške runde, izjednačene borbe i odličnih poteza obojica boraca bolji je bio i imao više sreće na kraju meča Marko Devčić. Još jedno izjednačenje napravio je Miloš Marković koji je posle tri teške runde dobio iskusnog Molnara.

Ni Dragutin Dukić nije bio bez pravog odgovora, jer je želeo da pobedi i u ovom meču. U prvoj rundu „Pikula“ je iznenadio prekaljenog rvača Potisja Šuljoka i okrenuo ga u parteru i zasluženo slavio u prvoj deonici. Druga runda za infarkt. Šanse su se nizale za obojicu takmičara ali se ipak išlo u parter gde je Šuljok lagano okrenuo Dukića. Treča, odlučujuća runda donela je prednost Dukiću koji je nakraju i slavio.

Odlučujući, sedmi meč bio je u najtežoj kategoriji. Vukašin Pejović dobio je prvu rundu i bio na korak do druge pobede Radničkog i ligi. U drugoj rundi nije bilo bodova u prvom delu meča a u parteru je Pejović zasluženo odbranio bod.