RVANJE/GREPLING

 

OTVORENO PRVENSTVO MAĐARSKE U GREPLINGU

Milićević prvi, Klisarić drugi

 

milicevic_grepling (1)Na prvom Otvorenom prvenstvu Mađarske u greplingu nastupili su borci iz 11 zemalja. Srbiju su predstavljala dvojica takmičara – Aleksandar Milićević (do 66 kg) i Srđan Klisarić (do 120 kg i apsolutna). Milićević je zauzeo prvo mesto dok je Klisarić bio treći u apsolutnoj diviziji.

Milićević je debitovao u kategoriji do 66 kilograma (osam boraca). U prvom meču za protivnika je imao Hrvata Petra Mrazovića koga je dobio na poene. U kategoriji do 120 kilograma (šest takmičara) Klisarić je izgubio od Slovaka Ilje Skondrica. Član Partizana je poveo sa 1:0 ali je Slovak napravio polugu na ruku i Klisarić je morao da preda meč. Ipak, Klisarić se iskupio u apsolutnoj kategoriji, gde je bilo 11 boraca, i osvojio drugo mesto.

Povezana vest:  Dvojica Orlova na Podobnom

-Momci su ispunili očekivanja, dvojica takmičara dve medalje – reči su Perovića, selektora za neolimpijske discipline. – Klisarić je imao težu grupu u apsolutnoj kategoriji i pobedio je predsavnike Švajcarske, Hrvatske i Rumunije a u finalu je izgubio od domaćeg rvača. Milićević je bio odličan, briljirao je na strunjači. Pobedio je Španca koji je bio drugi na svetskom prvenstvu prošle godine u Švajcarskoj u greplingu ali je Milićeviću bilo lako da ga pobedi. Moram da napomenem da je Milićević otišao u kategoriji dole jer je bio na granici između 74 i 66 pa smo se odlučili da rve u manjoj težinskoj aktegoriji što se ispostavilo odličnim potezom. Naredno takmičenje je svetsko rpvenstvo u greplingu koje je na programu od 5. decembra u Sjedinjenim Američkim Državama.