trajs i lalovic pozoriste
NOVI PREDSEDNIK FILA
Nenad Lalović: Bilo je neizvesno na glasanju 18:3!
 
 
Privremeni predsednik Svetske rvačke federacija (FILA) i Predsednik Skupštine Rvačkog saveza Srbije, Nenad Lalović izabran je na mesto privremenog predsednika FILA, pošto je Izvršni odbor uskratio poverenje dosadašnjem prvom čoveku Rafaelu Martinetiju.
Podsećanja radi pre Nenada Lalovića, koji će ovu funkciju da obavlja u narednom periodu, do vanrednog kongresa svetske federacije, legendarni Milan Bata Ercegan bio je dugogodišnji predsednik. Upravo njega je 2002. godine nasledio Rafael Martineti.
Bivši predsednik Rvačkog saveza Srbije Lalović je imao protivkandidata u predstavniku iz SAD-a.
– Bilo je tu nekoliko predloga za predsednika FILA. Nekadašnji predsednik FILA iz Italije, pa Mađar Hegeduš, ali oni su odustali. Na kraju smo ostali samo predstavnik Amerike i ja. Moj „protivkandidat” nije bio zainteresovan, ali je jedan lobi pokušao da spreči da se nađem na čelu FILA, pa je predložio Amerikanca. Čovek je divan, radi mnogo za rvanje, nema veze sa ovim što se dešavalo – poručio je dugogodišnji član Biroa FILA, Nenad Lalović.
Rezultat glasanja bio je neizvesan!
– Završio se 18:3. Neizvesno – u šali je rekao Lalović.
Šta je sada prioritet?
– Moramo da se vratimo tamo gde smo bili od početka. Sećanja radi, rvanje ima teoretsku šansu da ostane na Igrama, pošto će za upražnjeno mesto da se bori sa još sedam sportova – bejzbolom/softbolom, karateom, vožnjom rolerima, sportskim penjanjem, skvošom, surfovanjem, i vušuom. MOK konačnu odluku donosi na zasedanju u Buenos Airesu, od 7. do 10. Septembra – rekao je Lalović.
Povezana vest:  Istanbul želi takmičenja u rvanju na OI 2020.