fris madjarska postolje
GRAN PRI MAĐARSKE 2013
Frisu srebro, Štefaneku bronza, Maksimović 11
 
Na jednom od najjačih turnira u svetu ove godine GOLDEN GRAN PRIX HUNGARY u Sombatheju, Kristijan Fris je u kategoriji do 60 kilograma osvoijo srebrnu medalju, dok je Davor Štefanek u jakoj konkernciji, u kategoriji do 66 kilograma osvoijo bronzanu medalju. Odlicno peto mesto u istoj kategoriji osvoijo je Mate Nemeš. Na turniru je nastupilo 140 rvača iz 25 zemalja sa četiri kontinenta. U ekipnoj konkurenciji Srbija je zauela šesto mesto
U prva tri kola Fris Kristijan je ostvario tri pobede i to protiv Atai Koilhukova iz Kirgizije (1-0, 2-0) zatim Stiga Bergea iz Norveške (1-0, 1-0) i Joe Bettermana iz Amerike (USA) (1/0, 2-0). U finalu je Fris izgubio na bodove od domaćeg takmičara: Ištvana Kozaka (0-2, 0-1). Posle prvog mesta na turniru „LJ.I. Gedža“ i odličnog petog mesta na Gran priju u Istanbulu, ovo je nova potvrda uspešnog povratka Fris Kristijana na svetsku rvačku scenu.
Davor Štefanek je nastupio je kategoriji do 66 kilograma i osvoijo je odlično treće mesto posle četiri pobede. Štefanek je pobedio takmičare Slovačke, Kirgizije i Mađarske a u četvrtom kolu je izgubio od pobednika turnira i prvaka Evrope i osvajača bronze na OI Tamaša Lorinca iz Mađarske (0-3, 0-2). U borbi za bronzanu medalju bio je bolji od juniorskog prvaka Evrope i sveta Dominika Etlingera iz Hrvatske (0-1, 2-0, 7-0).
Odličan je bio i Mate Nemeš u kategoriji do 66 kilograma. U prvom kolu je pobedio Jiheda Khelifija iz Tunisa (1-0, 1-0), u drugom kolu je pobedio Oleksandr Khvoshcha iz Ukrajine, inače osvajača srebrne i bronzane medalje sa seniorskih prvenstava Evrope (0-1, 1-0, 2-0). U trećem kolu je izgubio od Revaza Lashkia iz Gruzije, srebrni sa OI u Londonu i seniorski prvak Evrope i to posle tri neizvesne runde (0-1,2-0,0-1).
U borbi za bronzanu medalju Nemeš je izgubio od Sachino Davitaia iz Gruzije (0-4, 0-1). Ovo je veliki uspeh za Mate Nemeša koji je ove godine nastupa još u juniorskoj konkurenciji.
Aleksandru Maksimoviću je ovo bio prvi nastup posle operacije kolena. nastupio je u kategoriji do 66 kilograma. Na žalost u prvom kolu je imao za protivnika pobednika turnira i prvaka Evrope i osvajača bronze na OI Tamaša Lorinca iz Mađraske od kojeg je izgubio (0-2, 0-2). U prvom kolu repesaža je pobedio Amerikanca Bena Sančeza (3-0, 1-0). U drugom kolu repesaža je izgubio od Dominika Etlingera iz Hrvatske (0-1, 0-2). Na kraju je zauzeo 11 mesto u konkurenciji 23 takmičara.
Dejan Franjković je zauzeo deveto mesto u kategoriji do 96 kilograma. Nemeš Viktor (do 74 kilograma) je u izgubio u drugom kolu. Vladimir Stankić (do 84 kg) je izgubio u prvom kolu a Bin Roland (120 kg) je isto zaustavljen u prvom kolu.
Povezana vest:  JUNIORSKO EP U ZRENJANINU, Sve spremno za start