maksa 1 kolo (3)
EP GRUZIJA
Srpski Orlovi bez medalje na EP
 
Spuštena je zavesa na evropsko prvenstvo u Gruziji. Srpski Orlovi nisu uspeli da se domognu pobedničkog postolja i da nastave pobednički niz na šampionatima Starog kontinenta.
Povratnik u nacionalni tim Kristijan Fris (60) elimisan je već u prvom kolu od Gruzijca Revaza Laškija koji je savladao samo još jednu prepreku posle Frisa, pa prilike za popravni nije bilo. Mladi Kristijan Gazdag (55) izgubio je od daleko iskusnijeg Azerbejdžanca Elčina Alijeva, koji mu je pružio priliku da se bori u repesažu. Ipak, Gazdag je bio lak zalogaja za Turčina Fatiha Unuča. Dejan Franjković (96) u prvom kolu je naleteo na neprelaznog Bugarina Vladislava Emilova Metodieva, kasnijeg finalistu.
U prvom meču repesaža Franjković je poklekao pred Francuzom Meloninom Noumonvim.
I Aleksandar Maksimović (66) je, poput Kristijana Frisa ostao daleko od medalje. Jedinu pobedu na šampionatu Evrope, od pet reprezentativaca, zabeležio je Aleksandar Maksimović. On je u prvom kolu savladao Rumuna Georgiana Carpena. I to je bilo sve. Već u osmini finala Maksimović je poklekao pred Azerbejdžancem Hasanom Alijevim, kome su pripale obe runde. Alijev je u borbi za polufinale poražen, tako da popularni Maksa nije imao priliku za popravni. Mladi Viktor Nemeš (74) poražen je od Bože Starčevića. To je, ujedno, bio kraj za Nemeša.
Povezana vest:  Stara baza ponovo aktivna u Beogradu