juniori bugarska

Juniori srbije osvojili četiri medalje u Bugrskoj, Mate Nemeš prvi

Na velikom međunarodnom juniorskom turniru u Bugarskoj u Varni “Petko Sirakov – Ivan Ilijev” Nastupilo je 250 rvača iz 20 zemalja. Rvači Srbije ostvarili su  na ovom FILA turniru veliki uspeh osvojivši četiri medalje.

Najuspešniji je bio Nemeš Mate koji je osvoijo prvo mesto u kategoriji 66 kilograma, pobedivši rvače iz – Mađarske, Bugarske, Turske I Mađarske.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, Maksimović u četvrtfinalu

Srebrnu medalju osvoijo je Nikola Marković u kategoriji 55 kg. Marković je ostvario tri pobede i to protiv rvača iz – Mađarske, Bugarske i Rumunije a u finalu je izgubio od domaćeg rvača. Bronzanu medalju osvoijo je Nemeš Viktor u kategoriji 74 kg koji je u prvom kolu izgubio od Egipćanna koji je osvoijo prvo mestom ,a u repesažu je pobedio reprezentativce – Švajcarske i Bugarske. Bronzanu medalju j eosvoijo i Vladimir Stanković koji je u prvom kolu izgubio od predstavnika Turske, a zatim je u repesažu ostvario pobede protiv rvača iz Egipta, Slovačke i Hrvatske.

Povezana vest:  EP SRBIJA 2012, OSVRT, FOTO, Počelo takmičenja, škripalo u pres centru

Nastupili su još i Zoltan Varga 96 kg – peto mesto, Branko Živanović – sedmo mestoi Nađ Tamaš 60 kg – osmo mesto i Gazdag Kristijan 55 kg – osmomesto.

U slobodnom stilu su nastupili: Stankov Miroslav 66 kg, Perišić Marko 74 kg i Stanojev Nemanja 96, ali se nisu uspeli plasirati u drugo kolo.

Povezana vest:  OSMO KOLO PRVE RVAČKE LIGE SRBIJE