bojan mijatov sel
SP ZA KADETE 2013
Bojan Mijatov: Odličan rezultat, na redu SP za seniore!
 
Selektor Bojan Mijatov delovao je zadovoljno pose dva dana takmičenja u grčko rimskom stilu na SP za kadete u Zrenjaninu. Podsećanja radi medalje za Srbiju osvojili su Boban Živanović, srebrna medalja i Mikloš Horti, bronzano odličje.
-Drugog dana Svetskog prvenstva smo imali četvoricu takmičara. Pred ovo SP imali smo u planu da prvog dana stavimo takmičare koji imaju veće šanse za medalje a drugog dana slabije. Naravno, ne da podcenimo nikoga već da momci daju elana svima u timu. Očekivao sam da prođu barem kolo, dva jer su im protivnici eliminsani u narednim kolima tako da nisu imali šanse za repasaž. Ovi  momci jesu novi u nacionalnom timu ali im manjka iskustvo kao i domaći teren im je pritisak više. Suviše im je velika želja bila i prosto su sagoreli – rekao je Mijatov.
Mijatov je zadovoljan rezultatom.
-U globalu sam prezadovoljan. Nadali smo se jednoj medalji a samim rezultatima ostvarenim na EP u Crnoj Gori mogli smo da se nadamo a u pripremnom delu smo dobro odradili posao. Hortija smo skinuli u donju katregoriju što se isplatilo na kraju a Živanović je ponovo brioljirao i pokazao da je ogromni potencijal i ostvario jeodličan rezultat – veli Mijatov.
Na redu je seniorsko SP u Mađarskoj.
-U petak se ostatak ekipe vraća iz Slovačke sa priprema. Poenta je da su naši takmičari tamo bili sa odličnim borcima i to im je bio dobar sparing. Po povratku će imati nedelju dana pauze a zatim putujemo ponovo u Mađarsku na nedelju dana i ostaje nam sedam, osam dana za završne pripreme a to ćemo iskoristiti za opuštanje i regulisanje kilaže. Maksimović i Fris su spremni i sa svim borcima su u egalu i tempiramo im formu za SP. Od njih očekujem visok rezultat. Tu je i Dejan Franjković koji sada pauzira zbog povrede noge. Sanirana je ta povreda i mislim da ova pravila njemu odgovaraju jer je on borac koji voli da baca. Kod njega će dosta zavisiti i od žreba. Nemeš Viktor je četvrti borac, koji je još uvek junior a sada ga spremamo za seniorksi program.
Štefanek? On će biti prekobrojan ovoga puta…
-Davor je propratio ceo program i bio učesnik Mediteranskih igara i odluka je da Maksimović ide na Svetsko prvenstvo u Budimpeštu. Davor je spustio kilažu a posle odluke 8. septembra da li rvanje ostaje na Olimpijskim igrama, a siguran sam da ostaje, doći će i do promene kategorija tako da će imati prostora za Davora, Maksu i nećemo imati problema da se dvojica naših najboljih rvača bore za mesto u timu. – rekao je Mijatov.
Šta bi bilo kada bi imali Maksimovića i Štefaneka u svakoj težinskoj kategoriji?
-Bio bih presretan kao selektor i rvač kada bi imali po dvojicu u svakoj težinskoj kategoriji.
Povezana vest:  PLEJ OF PRVE RVAČKE LIGE, Zrenjanin dočekuje najbolja četiri kluba